מוצרים, אש

לא צריך להדליק אתכם כדי שתדליקו את המנגל - בעיקר השבוע • לקראת יום העצמאות, הנה כמה מהמוצרים שיהפכו צלייה לחוויה

שיפוד נירוסטה עם דוחפן, ארקוסטיל 12-10 ש'  //  צילום: דן לב // שיפוד נירוסטה עם דוחפן, ארקוסטיל 12-10 ש'  //  צילום: דן לב ,
שיפוד נירוסטה עם דוחפן, ארקוסטיל 12-10 ש' // צילום: דן לב // שיפוד נירוסטה עם דוחפן, ארקוסטיל 12-10 ש' // צילום: דן לב

האם הדמות האייקונית של המנגליסט הישראלי המנפנף בטבע מתפוגגת לאיטה ומפנה את מקומה לדמותו של ישראלי אמריקני טיפוסי, שלא מבעיר אש אלא מסובב כפתור מטאלי בגינת ביתו?

זאת אולי הסיבה לנתונים המפתיעים, המראים כי 67 אחוזים מהישראלים נוהגים לעשות "על האש" בבית לפחות פעם בשלושה חודשים. שליש מתוכם משתמשים בגרילי גז. זה אינו מספר מבוטל, לנוכח העובדה שתענוג גריל הגז אינו זול כלל וכלל.

ואם בסקרים עסקינן, נפתח לכם את התיאבון עם כמה נתונים נוספים שאספה חברת קולמן לקראת יום העצמאות. על פי מדגם מייצג של 641 נשאלים, הסטייקים והפרגיות נמצאים בראש רשימות הבשרים המועדפים לצלייה, כל אחד עם 33 אחוזים מהנשאלים. על הפירורים נלחמים הצלעות והקבבים (8 אחוזים כל אחד), ובתחתית ההמבורגרים והנקניקיות (4 ו־2 אחוזים בהתאמה).

קרש חיתוך עם קערות נירוסטה חבויות, כרמל דיירקט 185 ש'  //  צילום: רועי שר

בשנה שעברה סקרנו כאן ב"צרכנות היום" כמה מאותם גרילים, והשווינו את ביצועיהם למנגלי הגחלים המוכרים, שרבים מאוהבי הבשר לא מוכנים להחליף. השנה, לכבוד המנגליסטים הישראלים באשר הם, הנה כמה מהחידושים שכדאי לאמץ לסביבה הלוהטת.

להגשים את חלום הטאבון

רבים מאיתנו חולמים על טאבון למאפים ולקינוחים, אבל סוגיית המקום הפנוי או המחיר הופכת את הנושא לבלתי אפשרי. פתרון חדש מאפשר לנו למקם טאבון ייחודי על גבי גריל הגז. חברת בייקרסטון פיתחה תיבת אבן בעלת מבנה פנימי היוצר זרימת אוויר ייחודית המסבה טמפרטורות של 230 מעלות ל־400 מעלות. בפשטות, מניחים אותה על הגריל, מחכים לטמפרטורה הרצויה - ואפשר להתחיל. המנגנון הייחודי מאפשר גם לצלות בשר, דגים וירקות, לבשל מאכלי קדרה ולאפות לחם וקינוחים. גאדג'ט נוח ומושלם לבישול ואפייה, גם עם ילדים.

המחיר: 599 ש' ל־3-2 מבערים; 799 ש' ל־3-4 מבערים.

מימין לשמאל למעלה: קרש חיתוך עם קערות נירוסטה חבויות, כרמל דיירקט 185 ש', ערכת שיפודים גמישים, כרמל דיירקט 50 ש', לשפד בקלות עם Vacu Vin, Brass 40-30 ש', מעשנת גז, Char-Broil 1,599 ש', לוחות להגברת החום במנגל, Grill Gates החל מ־280 ש'

מימין לשמאל למטה: אש על סוללות, KOOL GRILL ערוץ הקניות 525 ש', גריל גז נייד, הום סנטר 2,400 ש', שיפוד נירוסטה עם דוחפן, ארקוסטיל 12-10 ש', טאבון לגריל גז, בייקרסטון 799-599 ש'

ואם נמשיך באותו קו, גם מעשנת גז זמינה כעת. המוצר המכונה Big Easy מבית Char-Broil מאפשר עישון, גריל ותנור - והכל באמצעות חיבור לגז. הטכנולוגיה האינפרא־אדומה מונעת התלקחויות, מבשלת את המזון בפיזור חום אחיד - והמזון יוצא עסיסי יותר. סל הצלייה נשלף בקלות ומאפשר לבשל עוף ובקר עד משקל 11 ק"ג. אפשר להשתמש גם בגריל ובמעשנת או לצלות בתנור באותו הזמן.

המחיר: 1,599 ש'.

מי שאוהב את טעם העישון ורוצה להוסיפו למזונות צלויים בגריל, מוזמן להכיר את צינור העישון מבית המותג Napoleon, העשוי נירוסטה. 

המחיר: 60 ש'.

שיפוד רץ

מה נעשה עם המזלג והסכין עכשיו? פיתוח חדש של המותג ארקוסטיל מאפשר להוריד את הבשר ושאר ירקות מהשיפוד באמצעות דוחפן נירוסטה מובנה. הדוחפן ניתן להזזה על גבי השיפוד מקצה לקצה. רעיון גאוני שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם. שיפוד הנירוסטה, שאורכו 45 ס"מ, זמין בשני גדלים: האחד ברוחב 1 ס"מ, המתאים לשיפודי פרגית וירקות, והאחר ברוחב 1.5 ס"מ ומתאים יותר לשיפודי קבב, בשל מרקם הבשר השונה.

המחיר: 9.90 ש' לשיפוד ברוחב 1 ס"מ; 11.90 ש' לשיפוד ברוחב 1.5 ס"מ.

למתקשים לשפד, מכשיר מיוחד מבית Vacu Vin יקל עליכם את מלאכת השיפוד, וגם את הוצאת הבשר והירקות מהשיפוד המוכן. 

המחיר: 40-30 ש', בחנות BRASS.

פתרון אחר בגיזרת השיפודים קורא תיגר על קשיחותם ונוקשותם המוכרת. בכרמל דיירקט מציעים ערכה של ארבעה שיפודים גמישים, עשויי נירוסטה, המותאמים במיוחד לגרילי גז. הגמישות תקל עליכם לייצר לולאה עם השיפוד ולחסוך מקום, או להכניס את השיפוד לשקית אחסון בדרך למקרר. בכל זאת, אין מנגל אמיתי בלי שאריות לשבועיים.

המחיר: 50 ש' לארבעה שיפודים.

נישאר בגיזרת כרמל דיירקט עם פתרון מקסים לחותכי הסלטים, בעיקר בשטח, שמפתיע שלא חשבו עליו קודם: קרש חיתוך מעץ, שמגיע עם קערות נירוסטה. אלה נכנסות לפתחים בצידי הקרש, וכך חסכנו מקום. במשטח החיתוך קיימת תעלה לניקוז כל הנוזלים שניגרו בעת החיתוך, וכך חסכנו גם בבלאגן.

המחיר: 185 ש'.

להיות עם, להרגיש עם

לכל אלה שמתקשים להיפרד מהפחמים ולעבור לגז, הנה פתרון ביניים שעושה חסד לבשר: מגש פטנט שפיתחה חברת Napoleon העשוי יציקת ברזל ומיועד לפחמים או לשבבי עץ לעישון. מניחים אותו במקום אחת מרשתות הצלייה - הפחמים יידלקו במהירות על ידי מבערי הגז של הגריל ולאחר שיהיו לוהטים, תפקיד הגז יסתיים והלסתות יוכלו לעבוד. 

המחיר: 226 ש'.

פתרון דומה מוצע בימים אלה בערוץ הקניות, ויעיל למי שרוצה לשאת עימו מנגל פחמים לשטח ולא להסתבך בעת ההדלקה. המוצר, העונה לשם KOOL GRILL, ניתן לנשיאה באמצעות תיק ייעודי, ומופעל - תאמינו או לא - באמצעות סוללות. שמים בתוכו גחלים, מעט חומר הדלקה, ומפעילים. האוויר החם יעשה את שאר העבודה, ואפשר לצלות עליו ישירות את כל סוגי הבשר.

המחיר: 525 ש' כולל משלוח, בערוץ הקניות.

לתת גז לשטח

מי שרוצה ליהנות ממנגל גחלים, אבל מתקשה להתמודד עם העשן והריחות, בוודאי ישמח להכיר את Firechef. גם כאן מדובר בגריל פחמים עם מפוח חשמלי, שמדליק אותם בתוך כדקה וחצי - ובמקרה זה ללא חומרי בעירה נוספים. במרכז הגריל דיסקיות פחמים רב־פעמיים דחוסים, שבחברה מציגים אותם כבריאותיים ביותר מבין אלה שנמכרים בארץ. כל דיסקית מספיקה לשלוש שעות בעירה. עם משקל של 3 ק"ג ו־3 קומות לסוגי צלייה שונים, אפשר לארזו בתיק ולקחת גם אותו לכל מקום.

המחיר: 459.90 ש' (כולל דיסקית פחם מתנה), ברשת הום סנטר.

פיתוח אחר מבית Napoleon מאפשר לנו ליהנות מגריל גז גם מחוץ לבית. הגריל הוא בעל עוצמת חום כוללת של 14.000 btu, הצתה אלקטרונית, שני מבערי נירוסטה, מד־חום - והכי חשוב: עגלת נשיאה המאפשרת גישה נוחה בכל תנאי השטח. 

המחיר: 2,400 ש'.

ונקנח בלוחות ייעודיים לגריל, שלוקחים את החום צעד אחד קדימה. הלוחות, הנקראים Grill Grates, עשויים אלומיניום קשיח ומתנהגים כעדשה על גבי כל מקור חום שעליו הם מונחים. הם מגבירים וממקדים את החום של הגריל וממירים אותו לחום אינפרא־אדום. הלוחות בנויים בגבהים שונים, כך שמיצי המזון הצלוי מתאדים עליהם וחוזרים למזון. כדאי לאמץ בחום. 

המחיר: החל מ־280 ש'.

צילומים: אפרת אשל, דן לב, רועי שר, יח"צטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר