שחקני הפועל ב"ש. יחגגו את האליפות במגרשם הביתי? // שחקני הפועל ב"ש. יחגגו את האליפות במגרשם הביתי?

הנקמה מוגשת קרה: יומיים למשחק העונה

הגמל שהוכנס לאיצטדיון עטוף בצעיפים צהובים • אלי דריקס ששיחק כמה דקות בלי נעליים • והאוהד שהתחזה למוכר ארטיקים ובעט את כדור הפתיחה • בהפועל ב"ש לא ישכחו את חגיגות האליפות של מכבי ת"א בווסרמיל לפני 22 שנים • בשבת הם יכולים לסגור חשבון

הוהדיה הוותיקים של הפועל ב"ש כנראה לא ישכחו לעולם את האליפות של מכבי ת"א בעונת 1994/5. הצהובים זכו בתואר במחזור האחרון של העונה, כשניצחו 0:1 את הקבוצה מבירת הנגב באיצטדיון וסרמיל, במה שהיה ההפסד הביתי היחיד של ב"ש באותה עונה. 

החגיגות המטורפות שהיו אז על כר הדשא נחקקו היטב בזיכרונם של אוהדי שתי הקבוצות, אבל בשבת הקרובה תהיה לב"ש הזדמנות לסגור חשבון ולחגוג אליפות במגרשה הביתי של מכבי. נכון, ב"ש לא התמודדה אז על האליפות והקרב היה בין מכבי ת"א ומכבי חיפה, אבל זה לא הפריע לאוהדים הצהובים להקניט את היריבה, ואחד המפורסמים שבהם בזמנו, אלפרד ברכה, אף רכש גמל, הלביש אותו בצעיפים צהובים והביא אותו לאיצטדיון. 

"האיצטדיון בב"ש היה כולו צבוע בצהוב, איזה 12-13 אלף אוהדים הגיעו מת"א", נזכר אתמול אלי דריקס, אחד הכוכבים הגדולים של מכבי באותה תקופה, שהוסיף: "המשחק בקושי הגיע לסיומו מכיוון שבאותו זמן חיפה שיחקה מול בית שאן. המשחק שם הסתיים בניצחון של בית שאן, חמש דקות לפני סיום המשחק שלנו, כך שהתוצאה מול ב"ש כבר לא היתה רלוונטית. האוהדים טיפסו על הגדרות והתחילו לחדור למגרש, ובדקות האחרונות היה הזוי כי המשחק שוחק וכל המגרש מוקף במלא אנשים מסביב לקו. האוהדים לקחו לי את הנעליים ושיחקתי כמה דקות בלי נעליים".

רונן מורדוך עם צלחת האליפות: "מצאתי את עצמי בועט את בעיטת הפתיחה של המשחק" 

חלוץ העבר ממשיך: "אני חושב שמאז לא היו חגיגות אליפות כאלה. זו היתה התפרצות שקשה להסביר. אני זוכר שבחזרה למרכז כל הכביש מב"ש לת"א היה מפוצץ בשיירות אדירות, ודרך של שעה ורבע לקחה לנו שלוש־ארבע שעות. אנשים עצרו את הרכבים בדרכים ולא הפסיקו להשתולל, זה היה משהו סוריאליסטי".

כמה יכאב לאוהדי מכבי אם ב"ש תזכה באליפות בבית שלהם? 

"אני לא יודע לומר לך כי אין עדיין מורשת של יריבות שכואבת כל כך. אם היית אומר לאוהדים של מכבי מול מי הם מעדיפים להפסיד את האליפות במשחק בית, מול הפועל ת"א, מכבי חיפה או הפועל ב"ש, הם בוודאות היו אומרים שמול ב"ש. עדיין אין יריבות ספורטיבית מרובת שנים בין הקבוצות, היריבות הזו בהתהוות, כך שנראה לי שיותר כואב לאוהדים על אובדן האליפות ולא אם ב"ש יחגגו בבית של מכבי. היו למכבי צ'אנסים לחזור העונה והם לא עשו את זה, אבל בגדול ב"ש היתה עדיפה העונה לאורך כל הדרך".

"חייב להחזיר להם"

כאמור, האוהדים הוותיקים של הפועל ב"ש זוכרים היטב את 27 במאי 1995, אז ראו את הצהובים חוגגים להם תואר מול הפרצוף. אחד מהם, רונן מורדוך בן ה־45, סיפר: "רצינו בכלל שמכבי חיפה תזכה באליפות".

למורדוך היה חלק פעיל במשחק ההוא, וכך הוא מספר: "אני ואחי הגענו למגרש מוקדם מאוד כי לא היה לנו כרטיס. אחי התייאש והחליט ללכת הביתה, אבל אני לא. ניגשתי למחלק גלידות שהגיע להוריד סחורה באיצטדיון והתחננתי בפניו שייקח אותי איתו כעובד. עזרתי לו ללא תמורה, הגעתי עד למנהרת השחקנים, הם עלו לכר הדשא, נתתי להם ידיים ולא האמנתי שהגעתי עד שם ללא כרטיס. נתתי להם להרגיש שאני חלק מהצוות באיצטדיון ולא שמו אלי לב. עמדתי באמצע המגרש, ראש העיר דאז יצחק רגר ז"ל עלה לכר הדשא לקראת בעיטת הפתיחה והלכתי איתו. בסוף מצאתי את עצמי בועט איתו את בעיטת הפתיחה של המשחק".

אצטדיון וסרמיל. כבר לא יראה חגיגות אליפות // צילום: דודו גרינשפן

אם כך, מיותר לציין שמורדוך מרגיש שבשבת הוא יכול לסגור מעגל. את בעיטת הפתיחה רוב הסיכויים שהוא לא יבעט, אבל מכנה משותף אחד יש, והוא שגם הפעם אין לו כרטיס והוא מוכן לעשות כמעט הכל כדי להשיג אחד כזה. "אני מוכן לשלם הרבה, 1,000 שקל מספיק?" הוא שואל ומבהיר: "אני חייב להחזיר להם על המשחק ההוא. זו תהיה הרגשה שאין לתאר. מצד אחד להביס אותם ומצד שני לחגוג להם בפרצוף. אני בקשר עם המון אוהדי מכבי ת"א והם אומרים לי שזה לא יקרה, כי הקהל שלהם ייצא לפני שנחגוג. זה מה שאני רוצה שיקרה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו