נכשל הליך הגישור בין הרופאים במחלקה ההמטו־אונקולוגית ילדים לבין הנהלת הדסה: ההורים, המיוצגים על ידי עו"ד אליעד שרגא, הודיעו על כך לשר הבריאות יעקב ליצמן.
ההורים ניסו לתווך ולהביא את הרופאים לשולחן הגישור, ואף השיגו שיתוף פעולה מצד הרופאים ובלבד שעו"ד שרגא עצמו יהיה המגשר.
אמש ציינו ההורים כי הם נואשו מאפשרות זו ושהם פונים לנתיב המשפטי: הגשת עתירה לבג"ץ, בדרישה לאפשר פתיחת מחלקה להמטו־אונקולוגיה ילדים בבית החולים שערי צדק. עוד הודיעו שיפנו לנתיב "מחאתי ציבורי" במטרה "לא להפקיר את הילדים החולים (שגם ללא פרשה זו זקוקים לרחמי שמיים) לטיפול לא מקצועי ולא אחראי של רשויות הבריאות במדינת ישראל".
בשבוע שעבר הודיע ליצמן להורים כי קובי אמסלם יהיה המגשר בסכסוך וכי הוא ומשרד הבריאות שוללים אפשרות להקים מחלקה המטו־אונקולוגית לילדים בשערי צדק. עו"ד שרגא ציין כי מכתב זה תמוה בעיניו, משום שמנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אישר כי שרגא יוכל להיות המגשר בהליך.
התפטרות ששת הרופאים, ובראשם מנהל המחלקה ד"ר מיקי ויינטראוב, תיכנס לתוקף בתחילת יוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו