לא אותה גברת: יובנטוס הדיחה את ברצלונה

לא כל יום פ.ס.ז': הקטאלנים נתקלו בקבוצה עם אופי, סיימו ב־0:0 ביתי ולא הצליחו למחוק את פיגור שלושת השערים מהמשחק הראשון • האיטלקים התגוננו ביעילות והעפילו בצדק לחצי גמר ליגת האלופות • גם מונאקו המרשימה תהיה שם לאחר 1:3 בצרפת על דורטמונד

צילום: רויטרס // מסי מחפש כיוון. ברצלונה עם הראש בקלאסיקו ביום ראשון

ברצלונה – יובנטוס 0:0. לפני חודש וחצי, ב־1:6 ההיסטורי על פ.ס.ז', רשמה ברצלונה את מה שנראה כמו המתכון למהפך המושלם. את המרכיבים שערבבה כדי למחוק הפסד 4:0 קיוותה לשלב גם מול יובנטוס, שהגיעה אמש לקאמפ נואו "רק" עם יתרון 0:3. אולם מהר מאוד הבינו הקטלונים שמדובר בסיפור שונה לגמרי. 

החלומות על המרכיב הראשון, שער מוקדם, התנפצו מול חומת הברזל ההגנתית של האיטלקים. למרות הרכב זהה לזה שפתח בטורינו, לא חלפו 15 דקות עד שיובה הצטופפה כולה בחצי המגרש שלה. לאונרדו בונוצ'י וג'יורג'יו קייליני נעלו את הרחבה ובמחצית הראשונה המארחים הצליחו לייצר בעיטה אחת בלבד למסגרת של ג'יאנלואיג'י בופון. 

גם המרכיב השני, שופט תומך, היה מחוץ לתחום. אולי בעקבות אירועי ריאל-באיירן שלשום ההולנדי ביורן קאופרס היה פסיבי כמה שניתן ומיעט לשרוק, מה שהוציא את שחקני בארסה משלוותם. ושלווה, כמובן, היא עוד מרכיב חשוב לרמונטאדה. בהיעדר כל אלה, נוסף למזל שלא הגיע ויכולת יוצאת דופן של אחד מכוכביה - מסי היה הבולט ביותר אך הרבה להחמיץ - הקבוצה של לואיס אנריקה לא הצליחה לכבוש בביתה בליגת האלופות לראשונה מאז 2013, ודווקא כשהייתה זקוקה לזה יותר מתמיד.

מי שתמשיך לחצי הגמר היא יובנטוס, שהתכוננה בצורה מושלמת וראויה להיות בין ארבע האחרונות. מסימיליאנו אלגרי מסתמן כמו טקטיקן דגול, והקבוצה שהרכיב בשנתיים שעברו מאז ההפסד בגמר של 2015 נראית בשלה להביא לגברת הזקנה תואר אירופי ראשון מאז 1996 שיהיה גם הראשון של בופון בן ה־39.

מונאקו – בורוסיה דורטמונד 1:3. אין ספק שלתקרית האוטובוס הייתה השפעה על הגרמנים בצמד המפגשים. מקצועית היא איבדה את הבלם מארק בארטה, נפשית ודאי התקשתה להתרכז בכדורגל. אמש, האבטחה הצמודה לה זכתה גרמה לאיחור של חמש דקות בפתיחה.

במצבה הרגיש, סיכוייה למחוק הפסד 3:2 במונאקו היו קלושים. מוליכת הליגה הצרפתית, מכונת התקפה משומנת, הפעילה את מנגנון הכתישה החל משריקת הפתיחה. שלוש דקות אחריה, קיליאן אמבאפה היה כהרגלו במקום 

הנכון וקבע 0:1. הילד בן ה־18 מאלץ את ההיסטוריונים לחפור בארכיון ולחפש תקדימים להישגיו, העניין הוא שלרבים מהם אין. המרשים מכולם: הוא הראשון אי פעם לכבוש בכל ארבעת משחקי הנוקאאוט הראשונים בהם הוא לוקח חלק. עם 16 גולים ב־16 משחקיו האחרונים, נדמה שהפוטנציאל הוא כמעט אינסופי. 

אמבאפה ישמח למאזן כיבושים כמו זה של רדאמל פלקאו, שבדקה ה־17 נגח את ה־0:2 עם ה־45 שלו ב־50 משחקיו האירופיים. כשהעסק היה גמור מעשית דורטמונד השאירה את כולם לדמיין מה היה קורה אילו הכל היה מתנהל כרגיל בשבוע האחרון. מרקו רויס וולארי ז'רמן הוסיפו שער לכל צד והותירו את לוח התוצאות על 1:3 ו־3:6 בסיכום. 

מונאקו, הראשונה אי פעם לכבוש לפחות שלושה שערים בארבעה משחקי נוקאאוט רצופים, חוזרת לחצי גמר ליגת האלופות אחרי 13 שנים. עם אמבאפה ופלקאו, ריאל אתלטיקו ויובנטוס ודאי לא ישמחו לקבל אותה בהגרלה שתיערך מחר. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר