כחלון חתם על הצו: הוזלת הסלולרים - בשבוע הבא

הצו מבטל את מס הקנייה על הטלפונים הסלולריים והסוללות, במסגרת התוכנית הכלכלית "נטו למשפחה" • שר האוצר כחלון: "התוכנית הכלכלית תעבור, בממשלה ובכנסת"

דומה למהפכת הסלולר, צילום: אי.פי

פחות מיממה לאחר פרסום תוכניתו הכלכלית: שר האוצר משה כחלון הזדרז לחתום אמש במשרדו על הצו המורה על ביטול מס הקנייה על מכשירי הטלפונים הסלולריים, ובכך בחר ליישם את אחד הצעדים הראשונים בה.

ככל הנראה עשה זאת כחלון בגלל החשש בקרב יבואניות מכשירי הסלולר מהצורך להמתין חודשים ארוכים עד להפחתת המס על מכשירי הסלולר, דבר שעלול היה להקפיא דרמטית את היקף רכישות המכשירים ולערער את יציבותן. כחלון הודיע כי יחתום בימים הקרובים על ביטול מכסים על ייבוא בגדי תינוקות ונעליים. 

הצו שעליו חתם כחלון כולל את ביטול מס הקנייה על טלפונים סלולריים, סוללות לטלפונים הסלולריים וכרטיסים חכמים (כרטיסי SIM). הפסד ההכנסות למדינה מהמהלך מוערך ב־450 מיליון שקלים לשנה. ביטול המס ייכנס לתוקף עם פרסום הצו ברשומות, ואין צורך בקבלת אישור של הממשלה או ועדת הכספים של הכנסת.

על פי הערכה, המחיר החדש של מכשירי הסלולר צפוי להיות: 3,180 שקלים לסמסונג S8 (הוזלה של עד 620 שקלים), 2,800 שקלים ל־LG G6 (חיסכון של עד 550 שקלים) ו־3,750 שקלים לאייפון 7 (חיסכון של עד 600 שקלים).

השר כחלון אמר אמש: "במסגרת 'נטו משפחה' חתמתי על צו שמוריד את מחירי מוצרי הסלולר בעשרות אחוזים. זו בשורה לצרכנים ולמשפחות. כולנו יודעים מה המחירים של המוצרים האלו בחו"ל, ולא נשלים עם המחירים הגבוהים שגובים כאן. במקום שבו אפשר להפחית מסים מבלי לפגוע בתעשייה המקומית - נעשה זאת, במטרה להפחית את המחירים לצרכנים ולהקל על משפחות עובדות".

"אין לי ספק שהתוכנית תעבור כמו שהיא", אמר אתמול בחיפה השר כחלון בהתייחסו לתוכנית "נטו למשפחה", שעליה הכריז שלשום.

הוא הגיב על כעס של ח"כים מהליכוד על כך שלא עידכן את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפרטי התוכנית ולא שיתף אותו במסיבת העיתונאים שערך בתל אביב, שבה חשף אותה. כחלון אמר: "מי שכועס על זה שנותנים הטבות לאנשים שחיכו לזה שנים - הכעס שלו לא במקום; התוכנית תעבור, אין ספק". בהתייחסו להתנגדות לתוכנית שהביעו כמה גורמים בליכוד, אמר שר האוצר כי "התוכנית תעבור בממשלה ובכנסת והיא תאושר As Is. מי שכועס - כעסו אינו במקום".

"הפחתת מחירים זו פריבילגיה של שר האוצר", אמר השר במסיבת עיתונאים שערך בבית החולים רמב"ם בשיתוף אוניברסיטת חיפה. כחלון אמר את הדברים במהלך טקס חנוכת מגדל "תגליות הבריאות" בבית החולים.

בטקס נכח גם שר הבריאות, יעקב ליצמן, שנשאל ביחס לתוכנית הכלכלית של כחלון - ולא הביע התלהבות ממנה. ליצמן: "אני מכבד את התוכנית, אבל אם מצאת כסף לכל הדברים שאתה מחפש, אני צריך את הכסף לסיעוד שהבטחתי לציבור - לא יכול להיות שאת זקנינו נעזוב".

השר כחלון, אתמול  //  צילום: מישל דוט קום

ראש הממשלה הופיע אתמול בוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) והתייחס בעקיפין לתוכנית הכלכלית החדשה. מבלי להזכיר את שמו של שר האוצר אמר נתניהו: "הצגות וגרפים לא מעניינים אותי, מה שחשוב זה השורה התחתונה". 

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי בקבוצת פיוניר, אמר אתמול: "בהתייחסות כלכלית, נראה כי למדינה יש יכולת להחזיר חלק מעודפי המסים לאזרחים העובדים, המחזיקים את המשק. אם ההוצאה הממשלתית הנוספת תלך לצהרונים, לנקודות זיכוי נוספות ולהגדלת מענק עבודה, מדובר בחדשות מצוינות, שכן החיסכון לאותם אזרחים יגיע באופן ישיר לצריכה ובכך יחזק את מנועי הצמיחה במשק".

הוא הוסיף: "קשה שלא לתהות כיצד רעיונות טובים כאלה, אשר גם תורמים לכלכלה, תומכים באותה אוכלוסייה עובדת וגם חברתיים מאוד, עולים רק בתזמונים פופוליסטיים ומשיקולים זרים ולא בצורה מסודרת, למשל בעת בניית תקציב דו־שנתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר