"לזכור שאין חובת טעימה מהכל"

מתכוננים למאכלי המימונה: איך לצלוח בשלום את המשך החג - ומה לעשות אחריו? • התזונאית רונית ציוני מסבירה

מתוקים ובצקים בשולחן מימונה מפנק // צילום: יהודה פרץ // מתוקים ובצקים בשולחן מימונה מפנק // צילום: יהודה פרץ

הפסח הזה, כמו בכל שנה, מלא בארוחות חג מסורתיות - והמימונה על שלל מתוקיה ובצקיה עוד לפנינו. אז איך בכל זאת שומרים על תזונה בריאה בפסח?

מגישה: ליטל שמש // צילום: דורון פרסאוד // מאפרת: מירב דרזי מאירי

התזונאית רונית ציוני הגיעה ל"אולפן ישראל היום", כדי לתת לכם טיפים לקראת מה שנותר מחול המועד, ערב החג השני, וכמובן המימונה.

"ערב חג שני הוא בסך הכל שידור חוזר של ערב חג ראשון, רק מבלי הברכות של הליל סדר", מזכירה התזונאית, ומוסיפה כי כל אחד צריך לחשוב ולא לשוב על ה"שגיאות" שביצע בערב החג הראשון, במידה וחש כי הגזים.

מעבר ללמידה מהחג הראשון, יש להקפיד על "צלחת אחת בלבד", ולמלא אותה בשלל אבות המזון. את רוב המזונות על השולחן אנחנו מכירים ולכן "אין חובת טעימה מהכל". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר