תביעה: "בשל התרשלות רפואית - תאומים סובלים מנזק מוחי"

בתביעה נטען כי הרופאה לא עמדה בנהלים המקובלים בעת הריון עם תאומים, אף שמדובר בהריון בסיכון

עו"ד נתי רון // צילום: אורן שלו // עו"ד נתי רון // צילום: אורן שלו

תביעה אזרחית בסך 2 מיליון שקלים הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד אחת מקופות החולים, עקב התרשלות רפואית במשך הריון שגרמה לנזק מוחי חמור בתאומים שנולדו. 

האם, בת 34, הגיעה לרופאה בקופת החולים לאחר שגילתה שהיא בהריון ראשון. בתביעה נטען כי הרופאה לא עמדה בנהלים המקובלים בעת הריון עם תאומים, לא ביצעה בדיקות לניהול ומעקב אופטימלי, לא הסבירה לאם את הסכנות בנשיאת הריון של תאומים ולא הורתה לבצע שום בדיקה שיכולה להעריך את הסיכונים בסוג הריון זה, אף שמדובר בהריון בסיכון.

"כתוצאה מכך וחרף מאמצי הרופאים בבית החולים, עת הגיעה עם צירים, העוברים נולדו בלידת חירום קיסרית והם פיתחו נזקי מוח קשים", נכתב בתביעה שהגיש עו"ד נתי רון, שותף במשרד עורכי הדין רון־פסטינגר, המתמחה ברשלנות רפואית.

עוד מפורט בתביעה כי בשל הסכנות הטמונות בהריון מרובה עוברים, פיתחו קופות החולים פרוטוקולים של ניהול הריון. במהלך הבדיקות הרבות שעברה האם לא עקבו הרופאים השונים אחרי תוצאות הבדיקות באופן רציף, ובחלק מהמקרים אף סטו מהפרוטוקול בכך שהאם נבדקה בכל פעם על ידי רופא אחר. זאת ועוד, נטען כי הרופאים לא ביצעו מדידת צוואר הרחם החל מהשבוע ה־23 להריון, כנדרש, וכי "הצוות אף לא נקט שום פעולה על מנת למנוע את הסיבוכים, לרבות אשפוז דחוף". 

לפי התביעה, הצעירה הגיעה לביה"ח בשבוע ה־28 עם מחיקה מלאה של צוואר הרחם ועם פתיחה של 2 ס"מ, ולמרות מאמציהם הרופאים לא הצליחו לעכב את הלידה והתאומים נולדו בשבוע ה־28 בלידת חירום קיסרית. "בשל קשיים שפיתחו בנשימה, ולאור העובדה כי מוחם טרם סיים את הבשלתו, סובלים הילדים משיתוק מוחי", נטען.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר