כך תהפכו את הפיצוחים לבריאים

פיצוחים יכולים להיות נזק של ממש לגוף ומצד שני, אם תצרכו אותם בצורה הנכונה הם עשויים לתרום לכם רבות • כך תעשו זאת

אכילת פיצוחים בצורה הנכונה תועיל לכם רבות // צילום: GettyImages // אכילת פיצוחים בצורה הנכונה תועיל לכם רבות // צילום: GettyImages

משפחת הגרעינים מכילים בתוכם ויטמינים, חומצות שומן חיוניות ומינרלים המהווים מקור חשוב לאנטי אוקסידנטים בגוף.

אותה משפחה מזינה הופכת בזמן הקלייה/בישול/טיגון למזיקה לבריאות. השומנים החיוניים, הבלתי רוויים מתחמצנים ובגוף מתפקדים כרדיקלים חופשיים אשר מעלים דלקתיות, לחץ דם, מוסיפים לטרשת העורקים וגורמים להשמנת יתר. הוספת המלח בקלייה מזיקה אף היא.

 

מה הם רדיקלים חופשיים?

מדובר בשינויים שמתרחשים במערך האלקטרונים והפרוטונים באטומים מסוימים בתוך מולקולות, למעשה אלו אטומים שחסר להם אלקטרון במעטפת.

רדיקלים חופשיים חייבים למצוא אטום אחר ולקחת ממנו אלקטרון בכדי להפוך ליציבים,

בכך יוצרים שרשרת שנקראת גם עקה חימצונית בגוף.

הרדיקלים החופשיים פוגעים ברקמות ובפעילות התא בגוף בכלל, יש לציין שבפעילות התקינה של הגוף נוצרים כל הזמן רדיקלים חופשיים כחלק גם ממערך ופעילות מערכת החיסון.

 

מה קורה כשאנחנו צורכים את הגרעינים כ"פיצוחים" מלאים במלח וקלויים?

במקום להכניס לגוף יותר נוגדי חימצון, חומרים שנקראים אנטי אוקסידנטים אנחנו מכניסים לגוף עוד רדיקליים חופשיים שהם נזק מצטבר בגוף. אותן חומצות שומן שהיו חיוניות בגרעינים הלא קלויים הופכות לחומצות שומן מחומצנות ולרדיקלים חופשיים בקלויים.

 

מה תפקידם של האנטי אוקסידנטים בפעילות הרדיקלים החופשיים?

אנטי אוקסידנטים (לדוגמא: ויטמין C, ויטמיןE , חומצה אלפא ליפואית, אבץ, סלניום, אומגה 3, פוליפנולים שונים מהצומח ועוד...) הם כלי הנשק של הגוף נגד הרדיקלים החופשיים,

הם אטומים שנותנים אלקטרון לרדיקל החופשי ובכך מונעים את המשך שרשרת הנזק של הרדיקל החופשי, מונעים את העקה החימצונית, בכך גם מורידים חומציות ודלקתיות בגוף.

חשיבות האנטי אוקסידנטים עולה ומודגשת בימינו כתוצאה מהמזון המתועש, המעובד, הדלקתי והסטרס שקיימים סביבנו ובתוכנו.

 

כך תהפכו את הפיצוחים למזינים

כמובן שמומלץ לצרוך פיצוחים במתינות ולא בקיצוניות, כיוון שכמות גדולה ולא מאוזנת של גרעינים לא קלויים בתוך תפריט לא מאוזן יכול לגרום לנזק ולהשמנה.

פעם הבאה שאתם יושבים מול המסך עם גרעיני דלעת קלויים, תזכרו שבצריכת גרעינים לא קלויים תרד לכם צריכת המלח בתפריט ואיתה השפעה לטובה על הלחץ דם. תקבלו חומצות שומן חיוניות ואבץ שהוא מינרל חשוב, לנשירה, כח הגברא, העור ועוד.

בספרה של ויקטוריה בוטנקו על הריפוי מסרטן בזכות הרו-פוד, נתנה דוגמא נפלאה: אם תקחו שקד קלוי ושקד חי ותשתלו אותם באדמה מה ייצא?

השקד הקלוי ירקב באדמה ולא ייצא ממנו כלום ומהשקד החי, עץ שלם מלא בחיים.

כך אנחנו רוצים שהמזון בגופינו יתפקד ויעזור למפעל הגוף שלנו לייצר חיים מלאים בחיוניות ובבריאות.

 

הכותבת היא ענת ענבר, יועצת בתוכנית המומחים של שחל, מפתחת השיטה "תודעה מזינה", מטפלת בתזונה ופרחי באך, מרצה בארגונים ומנחת קבוצות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר