שר הבינוי והשיכון, האלוף (במיל') יואב גלנט אמר הבוקר בכנס של דה מרקר בבת ים כי בישראל חיים כיום "2 מיליון אנשים שלא יכולים לגמור את החודש". לדברי השר גלנט עיקר המעמסה עליהם היא עלות הדיור. "אני רואה לנגד עיניי יעד מרכזי לטפל בהם ולהעלות אותם על מסלול מתאים שיאפשר להם לצלוח את המצב הקשה הזה ולהתייצב במצב טוב יותר. אחדות ישראל תלויה בסגירת הפערים בחברה."
השר גלנט הוסיף כי "במסגרת שיקום שכונות בכל הארץ קורים דברים חשובים - בכל מקום אנחנו מטפלים בשטחים הציבוריים, בחדר מדרגות, בחזיתות הבתים ועוד. חשוב שילד לא יתבייש להביא אליו חבר הביתה להכין שיעורים או לשחק". עוד אמר כי "לפני דור היו בישראל 120 אל דירות לדיור ציבורי והיום 60 אלף בלבד בזמן שהאוכלוסייה גדלה פי 2. בכל הקדנציה של הממשלה הקודמת נרכשו 6 דירות בלבד. לעומת זאת בשנתיים האחרונות רכשנו אלף דירות ואכלסנו עוד 600 דירות ריקות".
בכנס דיבר גם ראש עיריית בת ים, יוסי בכר. הוא אמר כי "איחוד בין תל אביב לבת ים מחזק רק את תל אביב ומחליש את ערי הלוויין". בכר הוסיף וטען כי האיחוד "יחזק את תל אביב ויחליש את ערי הלוויין". תחת זאת הוא קורא להקמת מטרופולין בכל גוש דן במבנה של שלטון מרכזי עם עצמאות מוניציפאלית לכל אחת מהרשויות שחברות בו.
"צריך להקים מטרופולין בדומה לזה שקיים בניו יורק, שבמסגרתו יחולקו מוסדות המדינה באופן אחיד במרחב כולו". לדברי בכר "כיום תושב תל אביב מקבל מהעירייה שירותים בגובה 7500 שקל בחודש לעומת תושב בת ים שמקבל שירותים בגובה 2500 שקלים בלבד. מטרופולין ייצור שוויון וצדק חלוקתי לכל ילד בתל אביב, בת ים, גבעתיים ובני ברק".
בכנס השתתף גם אביגדור יצחקי ראש מטה הדיור הלאומי במשרד האוצר שהתייחס גם הוא לאיחוד בין תל אביב ובת ים ואמר כי לדעתו "האיחוד נפל מסיבות פוליטיות". יצחקי אמר כי לדעתו "דווקא בשלטון המקומי הייתה נכונות גבוהה יותר מאשר בשלטון המרכזי". יצחקי אמר: הבעיה הכלכלית מספר אחת של מדינת ישראל היא מבנה השלטון המוניציפאלי שלה. יש מאות רשויות מקומיות שאין להן שום הצדקה בעולם. על 200 משפחות יש רשות מקומית. אם יקום יום אחד איש אמיץ ויחלק את המדינה לבין 9 ל-18 אזורים מוניציפאליים הוא יביא ברכה למדינה. אי אפשר להתנהל בצורה הזאת. לא ייתכן שבצד אחד של הכביש יחיו משירותים ב7500 ש"ח לחודש ובצד השני רק ב2500 ש"ח. ביחס לפרויקט "מחיר למשתכן" אמר יצחקי: "אנחנו מסבסדים את הקרקע בפריפריה, גם את הפיתוח וגם את הרוכשים באמצעות מענקים בנוסף אנחנו נותנים הטבות לבני המקום ומכניסים לשוק את כל אלה שלא יכלו לקנות עד עכשיו דירה".