בג"ץ דחה היום (רביעי) את עתירתם של ח"כ יהודה גליק (ליכוד) והקרן למורשת הר הבית במטרה להוציא צו ביניים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו לבטל לאלתר את האיסור לעליית ח"כים להר הבית.
העתירה של גליק הוגשה השבוע לבג"ץ וברשימת המשיבים, בנוסף לראש הממשלה, נכללים גם השר לביטחון פנים, יו"ר הכנסת, המפקח הכללי של המשטרה והיועמ"ש. השופט יורם דנצינגר קבע בהחלטתו כי תשובת המשיבים לעתירה תוגש בעוד כחודש וחצי.
בנימוקים להחלטתו כתב השופט כי "צו הביניים המבוקש ענייני שינוי המצב הקיים, ומשמעותו מתן סעד המבוקש בעתירה ולאין אין מקום".
עוד באתר:
דו"ח בנק ישראל: כחלון ונתניהו יכולים לחייך – ישראל במצב כלכלי מצוין
גולשים בטלפון החכם לפני השינה? זה מה שאתם עושים למוח שלכם
מזעזע: כוחות הביטחון תפסו כרישים ברובע המוסלמי
עימותים בהר
השבוע התרחשו עימותים חריפים בין מוסלמים ואנשי וואקף לבין כוחות הביטחון.
מספר חוקרי עתיקות עלו להר הבית ביחד עם כוחות הביטחון וסרקו את אזור ההר, וברגע שהחוקרים הרימו אבנים מהרצפה אנשי הוואקף תקפו אותם, והחלה מהומה במקום שהסתיימה במעצר של שני אנשי וואקף, כך נכתב בקבוצת הפייסבוק של "סטודנטים למען הר הבית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו