אחרי הפסקה של כמה ימים במגעים בניסיון לגבש פתרון לנושא התאגיד, ישובו הצדדים לעסוק בנושא עם שובו ארצה של רה"מ נתניהו מסין. נתניהו היה צפוי לנחות בארץ בלילה, וההערכה היא כי היום יחל בפגישות סביב הנושא עם שר האוצר משה כחלון ועם גורמים נוספים. במערכת הפוליטית מתייחסים לפגישות היום כמכריעות לגבי גורל התאגיד, וכן לגבי גורל הממשלה בכלל.
גורמים בסביבת רה"מ ושר האוצר הבהירו אתמול כי הדברים רחוקים מלהיות סגורים. למרות המגעים שהתקיימו בתחילת השבוע בין השר יריב לוין למנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, עד כה לא נרשמה פריצת דרך שתביא לפתרון הסוגיה. המסגרת שנקבעה עד כה היא כי תאגיד השידור ימוזג עם רשות השידור, הן על ידי שינוי חקיקה והן על ידי קליטת עובדים רבים נוספים מרשות השידור לתאגיד. כן הוסכם כי ראשי התאגיד יוחלפו.
יחד עם זאת, נתניהו טרם הביע את דעתו בנושא ואמר לצדדים שימתינו עד שובו ארצה.
הבעיה המרכזית שעומדת בפני הצדדים, על פי גורמים המעורים במו"מ, היא כי כל שינוי שיוסכם על הצדדים במסגרת שעליה סוכם יצריך שינוי חקיקה. אלא שבשל סד הזמנים הקצר עד למועד פתיחת השידורים בתאגיד, שנקבע ל־30 באפריל, והעובדה שהכנסת יוצאת לפגרה לקראת פסח, לא יתאפשרו שינויי החקיקה הנדרשים.
הצדדים אמנם שוחחו על כך שעד ה־30 באפריל תעביר הכנסת את החוק החדש רק בקריאה ראשונה, אך בשל החשדנות הרבה ביניהם הדבר מקשה את היכולת להגיע לסיכומים, בפרט נוכח החשש בסביבת נתניהו כי אחרי שהתאגיד יחל את שידוריו ורשות השידור תיסגר יוכל כחלון לסגת מהסיכומים ולא להעביר את שינויי החקיקה. אחת האפשרויות היא לבקש לדחות, שוב, את מועד פתיחת השידורים עד למציאת מתווה מוסכם, אם כי לא בטוח שכחלון יסכים לכך.
ביום שני, אחרי שכבר היה נדמה כי מתכנסת הסכמה, הודיע גורם בליכוד כי "בניגוד לטענות בתקשורת, רה"מ לא הסכים לשום מתווה בנושא התאגיד". בסביבתו של כחלון הדגישו כי שר האוצר הביע נכונות למו"מ עם נתניהו על מנת למצוא כל פתרון לשביעות רצונו של רה"מ, ובלבד שהדבר לא יפרוץ את מסגרת התקציב כמו החזרת רשות השידור, שעל פי עמדת האוצר, המנוגדת לעמדת רה"מ, תעלה עשרות מיליוני שקלים יותר מאשר התאגיד.
נוסף על כך, הודעת התאגיד כי גאולה אבן־סער תהיה מגישת המהדורה המרכזית בערוץ, דווקא קירבה בין נתניהו לכחלון לאחר ששר האוצר עקץ את ראשי התאגיד על תזמון ההודעה על המינוי, רמז כי מבחינתו אפשר להחליף אותם ואמר "הם לא גיסים שלי". יחד עם זאת, שר האוצר עודנו מתנגד לסגירה מוחלטת של התאגיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו