עיצומים ברשות השידור. פחות מחודשיים לפני סגירת רשות השידור, מאיים ועד ההסתדרות של רשות השידור לפתוח מחר בשביתה ולהחשיך את המסך לחלוטין בהמשך השבוע.
הסיבה לכך היא תזכיר החוק החדש שמקדם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלא יאפשר שוב את דחיית התאגיד. על פי החוק, התאגיד אמור לקום ב־30 באפריל. אז אמורים עובדי רשות השידור שלא התקבלו לגוף החדש לעזוב את עבודתם ולהישאר מחוסרי עבודה.
"לצערנו, נפל הפור. ב־30 באפריל כולנו הולכים הביתה. ב־1 במאי, חג הפועלים, כולנו נתחיל לחתום אבטלה וזאת בעזרתו הנדיבה של שר האוצר משה כחלון, 'השר החברתי' שזורק יותר מ־700 משפחות הביתה", נכתב במכתב ששלח אתמול משה שגב, יו"ר ועד הגג של עובדי ההסתדרות ברשות.
עוד נכתב במכתב ששלח שגב כי "אנחנו רוצים להשאיר מסר מהדהד למדינת ישראל. לא נלך בלי לצעוק את הצעקה שלנו. היום זה אנחנו, מחר זה אתם, מחר זה כולכם".
מחר בבוקר צפויה להתקיים אסיפת עובדים של כל עובדי הרשות, רדיו, טלוויזיה ומטה. בישיבה יוחלטו צעדי ההמשך של העובדים והאם ומתי יוחשך המסך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו