מכבי חיפה משחררת לחץ

ההעפלה לפלייאוף עליון הרגיעה את המועדון של יעקב שחר • המטרה כעת: מקום רביעי וכרטיס לאירופה • גיא לוזון ימשיך לתת קרדיט לצעירים ובראשם צחי זנטי • חוזהו של גילי ורמוט יוערך ואיתו ימשיכו הזרים גארי קגלמאכר, פיטים אזמי והולמר איולפסון

שחקני מכבי חיפה בסיום הניצחון על רעננה. נושמים לרווחה // צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי חיפה בסיום הניצחון על רעננה. נושמים לרווחה

הרבה לחץ השתחרר אתמול במכבי חיפה אחרי הניצחון על הפועל רעננה (0:2), שהבטיח לקבוצה מקום בפלייאוף העליון. ההשלכה המיידית היא הבטחת הכנסות של לפחות 4 מיליון שקלים, שיחזירו רק חלק מההשקעה של נשיא המועדון יעקב שחר במהלך העונה הזו ובעיקר בחודש ינואר.

 

"מגיע ליעקנל'ה שחר קצת נחת", אמרו במועדון והוסיפו: "זה היה אסון ספורטיבי אם לא היינו נכנסים לשישייה הראשונה. עכשיו צריך לעשות עוד צעד ולנסות להשיג את המקום הרביעי, שעשוי להוביל לאירופה בעונה הבאה". אגב, שחר לא הגיע אתמול לסמי עופר מסיבות אישיות אך הוא צפה במשחק בביתו.

 

המאמן גיא לוזון ימשיך לתת קרדיט לשחקני הבית הצעירים שקיבלו אתמול את חולצת ההרכב והצטיינו. בין היתר מדובר ביניב בריק, שי בן דוד ועמית זנטי. האחרון זכה לשבחים על יכולתו ועל סחיטת שני הפנדלים אמש. מי שצפוי לשלם את המחיר בעונה הבאה הם חלק מהזרים של הקבוצה. הבלם הספרדי מארק וליאנטה מסיים חוזה ולא ימשיך, כמו גם הקשר האחורי אניס אלושי, שיחזור לנירנברג הגרמנית. לעומתם, הבלם הולמר איולפסון, המגן גארי קגלמאכר והחלוץ פיטים אזמי ימשיכו.

 

חיפה תממש את האופציה בחוזהו של הקשר גילי ורמוט לעוד שנתיים. הקשר בן ה-30 שכבש השבוע שלושה שערים ששווים פלייאוף עליון הודה כי "גיא לוזון נותן לי חופש ואני לומד ממנו הרבה". במועדון החמיאו לוורמוט בעיקר על האחריות שלקח ברגע האמת ואמרו: "גילי ידע שכאשר אלירן עטר ועומר דמארי בחוץ הוא יצטרך לעשות יותר וכך קרה. זו צריכה להיות דוגמא לאחרים". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר