דיווחים: "ביקור מלכותי ראשון בישראל"

עפ"י כלי תקשורת בבריטניה, אחד מבני משפחת המלוכה עשוי להגיע לביקור רשמי בישראל לרגל ציון 100 שנים להצהרת בלפור

משפחת המלוכה הבריטית // צילום: אי.פי.אי

עיתון ה"אינדיפנדנט" הבריטי דיווח היום (חמישי) כי אחד מבני משפחת המלוכה צפוי לבקר באופן ממלכתי בישראל. אם אכן יצא לפועל, מדובר בביקור הרשמי הראשון אי פעם של בן מלוכה בריטי במדינת ישראל. בני מלוכה בריטיים ערכו בעבר ביקורים פרטיים בישראל והשתתפו בהלוויות בארץ – אך משפחת המלוכה דחתה תמיד הזמנות ישראליות לביקור מלכותי רשמי.

השנה מציינים בישראל מלאות מאה שנים להצהרת בלפור, שבה הביעה בריטניה תמיכה בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. נשיא המדינה ראובן ריבלין העביר הזמנה לבני משפחת המלוכה דרך שר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון בירושלים. 

עוד ציינו כלי התקשורת הבריטיים כי סביר להניח שהמלכה לא תגיע בעצמה ארצה, מאחר שבשל גילה היא ממעטת לנסוע לחו"ל, ונראה כי הנסיך צ'רלס יישלח. דוברו של הנסיך צ'רלס סירב לומר אם הוא ייסע לישראל, אבל הדגיש את "הקשר החזק והמעמיק של צ'רלס עם הקהילה היהודית".

 

ביקור רשמי

ב"אינדיפנדנט" ציינו כי רק לאחרונה אמרה ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי לארגון ידיד ישראל במפלגה השמרנית, שממשלתה מתכוונת לחגוג מיוזמתה את שנת המאה להצהרת בלפור.

עוד הדגישה, כי בריטניה גאה בתפקיד החיוני שהיא מילאה בהקמת בית לאומי לעם היהודי. האפשרות שבן משפחת המלוכה יקיים ביקור רשמי בישראל כבר מעורר זעם בארגונים פרו-פלשתינים. 

משפחת המלוכה הבריטית קיימה עד היום חרם לא מוצהר על ביקורים רשמיים בישראל. בעבר הגיעו לארץ נציגים של המשפחה לביקורים פרטיים או להלוויות, אולם מעולם לא נערך ביקור רשמי. ב-1994 הגיע הנסיך פיליפ, בעלה של המלכה אליזבת', לביקור פרטי בקברה של אמו, לאחר שהוענק לה תואר חסידת אומות העולם; בנוסף, הנסיך צ'ארלס השתתף בהלוויותיהם של יצחק רבין ושמעון פרס, אולם כאמור ביקור רשמי מעולם לא נערך.

משפחת המלוכה הבריטית קובעת את ביקוריה ברחבי העולם בהתאם להמלצת משרד החוץ הבריטי. על פי ההערכות, עד עכשיו התנגדו בכירי המשרד לביקור בישראל כתוצאה מהסכסוך בישראל, על מנת לרצות את בעלות בריתה של בריטניה באזור ובראשן סעודיה. כעת, כאמור, חל שינוי היסטורי במדיניות הבריטית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר