אומץ וטרגדיה: נפגעות חומצה עלו על המסלול

נשים שפניהן הושחתו על ידי חומצה במדינה המוסלמית מסרבות להתחבא - ומשתתפות בפרויקט אופנה מיוחד ליום האישה

תצוגת האופנה בבנגלדש // צילום: רויטרס // תצוגת האופנה בבנגלדש // צילום: רויטרס ,
תצוגת האופנה בבנגלדש // צילום: רויטרס // תצוגת האופנה בבנגלדש // צילום: רויטרס

תצוגת אופנה מיוחדת, לרגל יום האישה הבין לאומי, התקיימה אתמול במדינה המוסלמית בנגלדש בהשתתפות 13 ניצולות ושני ניצולים של מתקפות חומצה ובמימון אגודת צדקה בריטית.

"אני רק רוצה שיתנו להן הזדמנות, שיתנו להן עבודה כך שהן יוכלו לחות בכבוד ולהרגיש שהן חלק מהחברה", אמרה ביבי ראסל, שעיצבה את כל הבגדים עבור התצוגה.

 ארגוני זכויות אדם הפועלים במדינה מדווחים כי מתקפות החומצה הנפוצות בה הן סוג של אלימות מגדרית נגד נשים ומשקפים את מקומה הנמוך של האישה בחברה המקומית. 

מתקפות מהסוג הזה מתרחשות לרוב כאשר אישה מסרבת להינשא לגבר המעוניין בה או פוגעת בכבודו בדרך אחרת, כולל הבאת נדוניה קטנה מידי לנישואים.

השחתה פיזית והשפלה פסיכולוגית, קורבן מתקפת חומצה // צילום: רויטרס
השחתה פיזית והשפלה פסיכולוגית, קורבן מתקפת חומצה // צילום: רויטרס

ההשחתה פיזית והשפלה פסיכולוגית, קורבן מתקפת חומצה // צילום: רויטרס

רובן הגדול של הנשים שורד את המתקפות אך הנתון הקשה הוא הפגיעה בפניהן של הנשים, דבר המביא בהרבה מקרים לעיוורון ועיוותים קשים בפנים, דבר המכריח את הנשים הפגועות לפרוש מהחיים הרגילים בחברה.

"כולנו תמיד מאמינים שרק נשים יפות יכולות להיות דוגמניות ולצעוד על המסלול, אבל אנחנו חושבות שכל אחת יכולה להיות דוגמנית ומה שחשוב באמת זה היופי הפנימי של האדם,, מספא תנורון נהר בגום, בת 37 ואחת הדוגמניות.

זכויות הנשים במדינה ספגו אתמול מכה אנושה כשבית המחוקקים המקומי התיר נישואי נשים מגיל הלידה ולמעשה הסיר כל חסם לנישואי קטינות במדינה.

על פי החקיקה, נישואי קטינים יאושרו על ידי בית דין שריעי במקרים בהם יוכרע כי הנישואים הם "בטובתה" של הקטינה.  ארגוני זכויות אדם במדינה ומחוקקים ליברלים הביעו זעם על החוק וטענות נשמעו כי כבר כעט, נשים שאינן נשואות אחרי גיל 20 סובלות מיחס משפיל והטרדה מינית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר