טראמפ ישפיע על ההייטק הישראלי?

חברות הייטק ישראליות נערכות לשינויים הצפויים בתחום הוויזה בארה"ב בעקבות צו של נשיא ארה"ב • "תחילה זה לא אמור להשפיע עלינו - אך יש להיות קשובים להתפתחויות"

דונלד טראמפ // צילום: אי.פי // דונלד טראמפ // צילום: אי.פי ,
דונלד טראמפ // צילום: אי.פי // דונלד טראמפ // צילום: אי.פי

חברות הייטק מישראל התייחסו אתמול (ראשון) להצהרת הכוונות מוושינגטון באשר להקפאת ויזות העבודה המעורבות.

ממשלו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ממשיך לעסוק במדיניות ויזות העבודה בארה"ב. בהודעה שהופצה בסוף השבוע האחרון דווח על כך שהחל מה-3 באפריל הממשל האמריקני לא יקבל עוד בקשות לוויזה מסוג H-1B במסלול המהיר, מה שצפוי להקשות על פלח רחב של עובדים בתוך ארה"ב ומחוצה לה.

לטענת חברות ההייטק, מהלך ראשוני זה עלול גם להביא בהמשך להקשחה נוספת בסוגים נוספים של אשרות כניסה ועבודה לארה"ב. ההשפעה של המהלך באופן לא מפתיע משפיע וגורמת לשיח ער בקרב בעלי עניין רבים בעולם הטכנולוגי בכל העולם. 

מנכ"ל חברת Eastern Peak אלכסיי שלימוב העומד בראש חברת מיקור חוץ דווקא חושב שהמהלך של טראמפ כלל אינו משפיע על התעשייה הישראלית: "הקשחת ויזות העבודה כמעט ולא נוגע לישראל, מספר העובדים שיוצאים מישראל לארה"ב נמוך יחסית ביחס לשוק כולו. לפחות בשלב הראשוני זה לא ישפיע על היכולת של חברות ישראליות להתפתח לכיוונים גלובאליים, במציאות של ימינו יזם לא חייב להיות בעל ויזה כדי לפתוח שלוחה בארה"ב, הוא יכול לפתוח משרד בכל מקום בארה"ב, לגייס עובדים מקומיים לנהל את כל העסק מרחוק, ופשוט להגיע לשם אחת לכמה זמן". 

 

עוד באתר:

 

כתבי אישום נגד קציניו של החייל שטבע במאגר מים בדרום

 

החלה חקירתו ה-4 של ראש הממשלה במעונו

 

דרישה להטיל מאסר נוסף על רוצח דפנה בר ציון

 

צפו: קרב יריות ברמאללה

 

"יתרה מכך", מוסיף שלימוב, "צריך להפנים כי צעד זה של טראמפ משפיע על המרחב הטכנולוגי בארה"ב עצמה. חברות מיקור חוץ רבות הפועלת שם מגייסות את רוב העובדים בהודו, ועל כן מעתה יהיה להם קושי להביא אליהם עובדים מה שיעצים את הפערים משווקים אחרים בעולם".  

״בארה״ב, כמו בישראל, קיים מחסור בעובדים טובים בתחום ההייטק. הקשחת ויזת העבודה על כלל סוגיה עלולה בטווח הקצר להעצים את המחסור בעובדים בתחומים רבים ולהזיק לתעשיית הטכנולוגיה כולה״ מסביר מנכ"ל חברת הטכנולוגיה PicScout, אורי לביא, ומוסיף ״מהזווית הישראלית - ההחלטה הזו יכולה להקשות על פעילות חברות ישראליות בחו״ל שייתכן ולא יכלו להאריך את האשרה לעובדים שמייצגים אותן, דבר שיגרום לעלויות תפעוליות וקושי בפעילות העסקית". עוד הוסיף לביא כי "אם ההחלטה בסופו של דבר תתרחב גם לוויזות מסוג L-1 היא עלולה לפגוע בעתיד ה'סטארט-אפ ניישן'. בסופו של דבר, בעידן של היום קשה להצליח גלובאלית ללא נוכחות מאסיבית בארה"ב״. 

בני יונוביץ', מייסד ומנכ"ל חברת Arbitrip, שפיתחה מערכת טכנולוגית לניהול הזמנת מלונות, הנמצאת בשימוש של חברות הייטק גלובליות לטובת הזמנת נסיעות עסקיות לעובדיהן ברחבי העולם, ובעיקר לארה"ב, אמר: "כרגע, כל עוד ההגבלות מתייחסות לוויזה מסוג H-1B אני לא צופה שינוי בהיקף ובאופן הזמנת המלונות לעובדים בארה"ב בקרב חברות ההייטק הישראליות".

"אולם, אם השינוי ייאכף גם בוויזה מסוג L-1, חברות ישראליות תידרשנה לעשות התאמות באופן תכנון נסיעות העובדים לחו"ל. ייתכן ושינוי האסטרטגיה ידרוש מהן גידול בהיקף המלונות שהן מזמינות בארה"ב שיידרש כתוצאה מגידול בהיקף העובדים שהן תשלחנה לחו"ל לתקופות יותר ארוכות או לחילופין הערכות להזמנת מלונות עבור כוח אדם מקומי שיבוא על חשבון הטסת עובדים מישראל. בכל מקרה, חברות ההייטק הישראליות תצטרכנה להיות קשובות ולהיות ערוכות להגיב בהתאם", ציין.  

מנכ"לSisense ישראל סער ביטנר מסביר כי: "צריך להבין כי ההחלטה האחרונה בוושינגטון בהחלט יכולה להקשות ביצירת חברות גלובליות שצומחות מתוך ישראל. שכן כחלק מצמיחה כזו נדרשת לעיתים העברת ידע - טכנולוגי או תרבותי מצד אחד של האוקיינוס לצידו השני. אמנם בעידן של שיחות ועידה מתקדמות, טיסות ישירות אפילו לקליפורניה ודברים דומים, זה אפשרי גם ללא הגעה אבל לעיתים זה נדרש כן בצורה של העברת אנשים בין הסניפים השונים של החברה. בסייסנס אנחנו גאים בהעברת ידע זה באמצעים שונים אבל בהחלט משתמשים גם בתהליך רילוקשיין כעזר בצמיחה המואצת של החברה".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר