"בניגוד למה שמרבים לטעון, הנתונים אינם מראים שהיחס של הבנקים כלפי הלווים הגדולים יותר סלחני מאשר כלפי לווים צרכניים, ובשנים האחרונות אנו עדים למאמצים גדולים של הבנקים לקדם תהליכי הסדר ו'גבייה רכה' דווקא מול הלקוחות הצרכניים" - כך קובע הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל.
הפיקוח על הבנקים פירסם פרטים על בדיקה שביצע בנוגע לאשראי שהעמידה המערכת הבנקאית לטייקונים - קבוצות לווים גדולות וממונפות. המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, פירסמה מסמך המתייחס להלוואות ולאשראים שנתנו הבנקים לטייקונים ולהפסדים שנגרמו בשל כך לבנקים. במסמך קובעת בר כי שמות הטייקונים השפיעו על מידת הסיכון שלקחו הבנקים במתן אשראי לקבוצות פירמידה, וכי "אפקט ההילה" של הטייקונים תרם לאופטימיות של הבנקים ביכולתם לגבות אשראים שנתנו לטייקונים. היא מציינת כי מתן האשראים לטייקונים כמו אליעזר פישמן ונוחי דנקנר הסבו הפסדים מצטברים של מיליארדי שקלים.
לדברי בנק ישראל, "הצעדים השונים של הפיקוח ושל הבנקים הובילו לכך שהיום החשיפה לקבוצות לווים גדולות וממונפות נמוכה משמעותית, וניהול סיכוני האשראי בבנקים הוא שמרני יותר". בנוסף, "חשוב לאפשר ולעודד את הבנקים להעמיד אשראים גם ללווים גדולים באופן זהיר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו