ממשיכים לעבוד מהבית? זה עלול להרוג

סקירה נרחבת שביצעו מספר ארגונים מראה קשר ישיר בין לחץ הנגרם מזמינות למקום העבודה בבית - למוות ממחלות לב

עבודה מהבית עשויה לסכן אותנו// צילום: getty images // עבודה מהבית עשויה לסכן אותנו// צילום: getty images , GettyImages
עבודה מהבית עשויה לסכן אותנו// צילום: getty images // עבודה מהבית עשויה לסכן אותנו// צילום: getty images, צילום: GettyImages

מחקר מפחיד: חשבתם שהבית הוא המקום בוא אנחנו מרגישים בנוח? שבו אפשר להירגע ולהוריד הילוך ואולי רק לסיים משהו קטן שלא סיימנו במשרד בלי שיהיה לכך מחיר? אולי כדאי שתחשבו שוב. מחקר חדש מראה שעובדים בערים הגדולות נוטים להיות יותר לחוצים בבית מאשר במקום העבודה.

יותר ממחצית העובדים שנבדקו במחקר גילו יותר סימנים של לחץ וחרדה בניסיון לאזן את חיי הבית עם חיי העבודה, במיוחד לאור דרישה הולכת וגוברת להיות זמין לענייני עבודה כשהעובד נמצא בביתו.

אולם, התוצאה המפחידה יותר של המחקר מראה כי לעבודה מתמשכת מהבית עשויה להיות השפעה קריטית על הבריאות שלנו. המחקר מצביע על קשר בין עבודה מאומצת מהבית לבין מוות כתוצאה ממחלות לב. 

המחקר, שעבר כבר סדרה של בדיקות ופורסם במספר מגזינים מדעיים, השתמש במוניטורים מיוחדים שהוצמדו לזרועם של הנבדקים, והצביעו כי העליה החריפה ביותר בלחץ קרתה כשענייני עבודה נכנסו לזירה הביתית שלהם.

מחוברים כל הזמן למקום העבודה // צילום:  getty images
מחוברים כל הזמן למקום העבודה // צילום: getty images

מחוברים כל הזמן למקום העבודה // צילום:  GettyImages

מנכ"ל חברת ביוביטס דייויד פלנס, אמר למגזין מדעי מוכר כי "לקיחת עבודה הביתה" היא "בעיה חמורה בהרבה משהנחנו עד כה, ונראה כי היא ממש מסוגלת להביא למוות".

"תמיד ידענו שעבודת יתר איננה בריאה, אבל עכשיו אנחנו מסוגלים לדעת מתי זה קורה ואיזה סוג של נזק זה גורם לנו", אמר פלנס.

גורדון הנדרסון, מנהל חברת אינטליגנציה מלאכותית בתחום הבריאות שעבד יחד עם החברה שביצעה את המחקר, סיפר לדיילי מייל הבריטי כי הלחץ של עבודה מהבית גורם לנו להיות מחוברים באופן בלתי פוסק לכלי התקשורת שלנו, טלפונים חכמים, מחשבים ניידים ומכשירי טאבלט.

"אנחנו הדור הראשון של עובדים שצריך להתמודד עם ההשלכות של סגנון העבודה הזה", מספר הנדרסון בראיון. הוא מסביר שחברות גדולות החלו להיות מודעות לבעיה, ואפילו חברות ביטוח בריאות בוחנות את הסיכון הזה בקרב עובדים.

חברות גדולות שהשתתפו במחקר, בהם השלוחה הצרפתית של בנק הענק BNP ומשרד חברת ביטוח לונדונית עם יותר מ-550 עובדים, מראים כי הזמן המסוכן ביותר מבחינת לחץ ביום הוא בין סיום העבודה לשעה 20:30בערב, ואצל עובדים מסויימים, מפלס הלחץ לא יורד עד השעה אחת בלילה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר