עונשים כבדים לדייגים שדגו בשמורת טבע

שני תושבי קריית גת נתפסו בשנת 2015 כשהם צדים בשמורת טבע ימית ובית המשפט הטיל עליהם קנסות בשווי עשרות אלפי שקלים

דיג הלא חוקי// צילום: אורי פרו, רשות הטבע והגנים   // דיג הלא חוקי// צילום: אורי פרו, רשות הטבע והגנים   ,
דיג הלא חוקי// צילום: אורי פרו, רשות הטבע והגנים // דיג הלא חוקי// צילום: אורי פרו, רשות הטבע והגנים

בית משפט השלום בקרית גת הרשיע לאחרונה בתום הליך משפטי שני דייגים שעסקו בדיג לא חוקי בשמורת ים אבטח, המשתרעת לאורך רצועת חוף של כ-4.5 ק"מ, מאשקלון בדרום ועד חוף ניצנים בצפון. 

השניים נתפסו בשעת מעשה בסירתם, על ידי פקחי הים של רשות הטבע והגנים ושיטור ימי תל אביב, כאשר מספר הסירה היה מוסתר ובתוכה שלל דגים. ברגע שזיהו את הפקחים ניסו השניים להימלט עם סירתם אך ללא הצלחה. השניים עסקו בדייג בשמורה על אף שלטים המוצבים באזור ואוסרים על הדיג.

בעקבות האירוע, שהתרחש בינואר 2015, הגישה רשות הטבע והגנים כתבי אישום נגדם והם הוזמנו לבית המשפט. במועד הדיון בבית המשפט שהתקיים לאחרונה הגיעו הצדדים להסדר טיעון במסגרתו השניים הודו והורשעו בעבירות שיוחסו להם ביניהן: עבירה של פגיעה בשמורת טבע, הכנסת חומר זר לצורך דייג בשמורה ואי ציות להוראות רשות הטבע והגנים לפי חוק.

במסגרת הטיעונים לעונש רשות הטבע והגנים באמצעות בא כוחה ביקשה מבית המשפט להחמיר עם הנאשמים לאור חומרת העבירות , ובמיוחד עם אחד מהם, שזו כבר עבירה שנייה שלו סביב דייג לא חוקי והוא כבר חתום על התחייבות כספית להימנע מכך. בנוסף ציינה התביעה כי השניים ניסו תוך כדי האירוע להימלט ובסירתם נתפסו דגים רבים.

בתום הדיון גזרה השופטת נגה שמואלי-מאייר על הנאשם הראשון שזו עבירה ראשונה שלנו, קנס של 3,500 שקלים או 35 ימי מאסר תמורתו בנוסף לחתימה על התחייבות כספית בסך 10,000 שקלים שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע וזאת לתקופה של 3 שנים.

על הנאשם השני, שזו כבר העבירה השנייה שלו סביב דייג לא חוקי , גזרה השופטת קנס של 10,000 שקלים, באמצעות הפעלת ההתחייבות עליה היה חתום בסכום זה משנת 2013 בעקבות העבירה הראשונה אותה ביצע, וכן חתימה על התחייבות כספית בסך 20,000 ₪ שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע וזאת לתקופה של 3 שנים.

לדברי און ולנסי, ממונה פיקוח, אכיפה וחקירות במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים, " שמורות טבע ובכללן שמורות ימיות נועדו לשמור על אוכלוסיית החי והצומח מפני כל פגיעה – בעיקר בידי אדם. במסגרת זאת הרשות כגוף  האמון מטעם החוק הישראלי על שמירת ערכי הטבע והמורשת בישראל, נשקיע כל מאמץ על מנת למגר תופעות של פגיעה בשמורות הטבע. אנו מודים על החלטת בית המשפט, שהבין את חומרת המעשה והטיל עליהם גם התחייבות של 30,000 שקלים להימנע ממעשים אלו בהמשך. נמשיך להשקיע בפעילות פיקוח ואכיפה לטובת הרתעה יחד עם פעולות הסברה מול הקהל הרחב בחשיבות השמירה על שמורות הטבע וערכי הטבע המוגנים – למעננו ולמען הדורות הבאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר