גם בעונה כזו - עונה גרועה עם אלף ואחת בעיות - מכבי ת"א מסרבת להתנתק מגביע המדינה. הפועל ירושלים, אצלה בבית ועם רוב ענק ביציעים, הגיעה פייבוריטית לגמר, אבל כנראה שיש דברים שלא משתנים. חצי שני אדיר של הצהובים, מול התפרקות מוחלטת של האדומים, סידר ניצחון 68:82 וזכייה שמינית ברצף ו־44 בתולדות מועדון הפאר.
זה התחיל שוב עם שינויים בחמישייה הפותחת של מכבי, כשוויקטור ראד שהיה מצוין בחצי הגמר נשאר על הספסל. גם בעמדת הרכז בוצע חילוף, והפעם יוגב אוחיון פתח במקום גל מקל. מעשה הגיוני היה השארתו של אנדרו גאודלוק לחמישייה. כזכור, בחצי הגמר הוא פתח והיה חלש מאוד.
למכבי היה זיכרון רע מאוד מאמארה סטודמאייר, שעשה לה בית ספר במשחק הליגה בשבוע שעבר. הנשק נגדו בפתיחה היה הגנה איזורית, ואי אפשר לומר שזה עבד. אמארה סיים את המחצית הראשונה עם 12 נקודות, ומכבי היתה עסוקה בלרדוף במשך 20 דקות. אבל גם תחת הלחץ הכבד של הביתיות המאוד ברורה של ירושלים, מכבי לא התנתקה אפילו לרגע אחד. היא כל הזמן היתה על הזנב של האדומים ולמרות שזו היתה מחצית הגנתית לא טובה שלה, היא ירדה בפיגור 5 בלבד (47:42). ירושלים, שלא הצליחה לברוח למרות שהיתה בשליטה, שילמה על כך ביוקר.
רגע המפנה של הגמר היה באמצע הרבע השלישי. איינארס בגאצקיס, שעשה לא מעט דברים שונים ומשונים והיה רחוק מלהצליח, עשה אתמול את החילוף של המשחק. הוא עבר לשחק עם גל מקל (פנטסטי) ויוגב אוחיון ביחד, וויתר במקביל על גאודלוק. מכאן מכבי לא הסתכלה לאחור. היא עברה להוביל 56:57, לפני שדווין סמית' העלה אותה ל־58:66 עם דקות גדולות. מזה ירושלים כבר לא חזרה.
ויקטור ראד היה לא רגוע. באחד מפסקי הזמן היה לו מה לומר למאמן שלו אחרי שהוחלף. ברבע השלישי הוא מחה על שריקה לעבירה נגדו בכמה פנינים לעבר השופטים וקיבל עבירה טכנית. מצד שני, בדקות הגדולות של מכבי במחצית השניה היה גם לו חלק נכבד. גם לקולטון אייברסון שעזר להרגיע את אמארה יש חלק גדול בניצחון.
מנגד, ירושלים פשוט התפרקה. אין הגדרה אחרת למחצית שבה הקבוצה קולעת רק 21 נקודות. זו היתה פשוט נפילה טוטאלית. הפעם מכבי החליפה תפקידים. בכל המשחקים האחרונים היא פתחה הפרשים וסגרו לה אותם. הפעם הובילו עליה שניים וחצי רבעים, ואז היא באה בקאמבק ענק. אגב, סימונה פיאניג'אני הפסיד לראשונה בקריירת האימון שלו תואר מקומי.
מהלך המשחק
דיווחי חי:
רבע 1:
הפועל ירושלים סיימה את הרבע ביתרון 20:24
רבע 2:
האדומים ממשיכים להוליך גם במחצית עם 42:47
רבע 3:
מכבי תל אביב הפכה את התוצאה כשעלתה ליתרון 58:62 בסיום הרבע השלישי
רבע 4:
הצהובים שמרו את הפועל ירושלים על 21 נקודות במחצית השניה והשיגה ניצחון 68:82 בסיום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו