יום לאחר שהתברר ממדד המחירים לצרכן כי מחירי הדיור ירדו בשיעור החד מזה עשור, בבית ההשקעות אקסלנס מנסים להעריך לאן הולכת המגמה. יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, ואביתר בן-דוד, כלכלן מאקרו במחלקת המחקר והאסטרטגיה מגיבים הבוקר (ה') לפרסום הירידה ב-1.2% במדד מחירי הדירות.
חברון ובן-דוד מציינים כי "הפעם האחרונה שראינו ירידות מחירים מהסוג הזה בשוק הדיור הייתה כאשר בשוק ציפו לתוכנית מע"מ אפס של שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד. עם פרסום מדד ספטמבר 2014, התברר אז כי מחירי הדיור ירדו בחודשים אוגוסט-יולי לעומת יוני-יולי ב1%, מגמה שלא נראתה מאז שנת 2007. גם אז היו הרבה ציפיות וגם אז המחירים חזרו לעלות חודשיים לאחר מכן". עוד מעריכים באקסלנס "מס דירה שלישית ככל הנראה מבריח את המשקיעים מהשוק, אבל זה עוד מאוד מוקדם בכדי להעיד על היפוך מגמה. בתחילת השנה הבטחנו בלימה במחירי הנדל"ן, נראה שאנחנו בדרך לשם".
באשר למחירי השכירויות אומרים חברון ובן-דוד כי "השוכרים ישלמו את המחיר כרגע - סעיף הדיור במדד שכולל בעיקר את מחירי השכירויות רשם בחודש ינואר ירידה של 0.5% אבל אנחנו מציעים לשוכרים לא להתלהב יתר על המידה. לעומת מחירי הדיור שייבלמו השנה, אתם עומדים לשלם מחיר יקר יותר. הירידה במחירי השכירות מתאימה לעונתיות, אבל מהר מאוד המגמה של הסעיף תחזור לעלייה. כאשר הביקוש יחסית קשיח, המשכירים ינסו לחלוק את נטל המס והתייקרות המשכנתא עד כמה שאפשר עם המשכירים".
***
חברת "J הנדסה" הודיעה כי מכרה כ-65% אחוזים מהדירות בפרויקט "חריש על הפארק". החברה מכרה עד כה כ-70 דירות בנות 4 ו-5 חדרים, דירות גן ודירות פנטהאוז, בפרויקט היוקרתי בעיר החדשה חריש. זהו הפרויקט השני של J הנדסה, לאחר פרויקט סוהו בחריש בו זכתה במכרז הראשון שהיה בעיר.
לפי החברה 70% מהרוכשים הם זוגות צעירים הממשתתפים בהגרלות הפרוייקט 'מחיר למשתכן', אך התייאשו מלחכות לזכייה באחת מהן. השיא הגיע בחודש החולף (ינואר), כשבמשרדי החברה נחתמו 9 חוזים מול משפחות צעירות. כמות הרוכשים היא תקדימית ביחס לשלב הבנייה המוקדם של הפרוייקט. הפרויקט מיועד לציבור דתי: בכל בניין ישנן שתי מעליות מפוארות עם מנגנון שבת, מרפסת סוכה בכל דירה וכיור כפול במטבח.מחירי הדירות בפרויקט מתחילים ב-1,070,000 ש”ח לדירת 4 חדרים, ו-1,200,000 לדירת 5 חדרים.
***
חברת הנדל"ן עמרם אברהם דיווחה הבוקר (ה') כי מעל 5,000 אנשים נרשמו להגרלה בפרויקט מחיר למשתכן ברכסים, בו זכתה החברה. חברת הנדל"ן עמרם אברהם אשר זכתה במכרז בשיטת "מחיר למשתכן" ביישוב רכסים מתכננת לבנות 7 בניינים מדורגים, בני 8 – 6 קומות, סך הכל 106 דירות. בתוכניות שהוגשו לאישור הוועדה לתכנון תמהיל הדירות מגוון: דירות 5, 4.5, 3, 2.5 חדרים, דירות גן ופנטהאוזים. בחברה מציינים כי הושם הדגש על מרפסות שמש גדולות וגינות מרווחות.
עדי גייר סמנכ"ל השיווק של חברת עמרם אברהם מוסר, כי מחירי מכירת הדירות לזוכים שנרשמו להגרלה מתחילים במחיר של כ-780 אלף שקל ועד לדירה היקרה ביותר שתעמוד על מחיר ממוצע של 1,385 מיליון שקל. גייר מוסיף כי, לפי הנתונים מעל 5,000 אנשים נרשמו להגרלה, שיווק הדירות יתחיל במהלך חודש מרץ הקרוב. הוא מציין עוד, כי החברה נערכה לספק שירות ראוי ותקפיד על כללי התכנון והעיצוב שנקבעו והמותאמים לאוכלוסייה הדתית ביישוב.
***
לאחר שנתקבל טופס 4, החלה בימים אלה חברת י. שטרן ושות' בע"מ באכלוס פרויקט המגורים היוקרתי גבעת האנטנה בירושלים, שאותו ביצעה עבור קבוצת הולצר - וובר. הפרויקט כולל 216 יח"ד בהן דירות בנות 6,5,4,3, חדרים ואף דירות 8 חדרים, ב- 9 מבנים מעל חניון בשטח של כ- 20,000 מ"ר עם תקרת טרנספורמציה דרוכה .
פרויקט המגורים הוקם בכניסה לשכונת בית וגן ושייך למתחם כולל בגבעת האנטנה, בין רחוב אליעזר ברגמן לשכונת קרית יובל. העבודות של חברת י. שטרן ושות' בע"מ, כללו כאמור גם את ביצוע המבנים, גם את עבודות הפיתוח בצמוד למבנים ובניית שלוש כיתות של גני ילדים. אדריכל הפרויקט: אהרונסון אמציה אדריכלים.
***
הועדה למתחמים מועדפים ותמ"ל החליטה להפקיד את תכנית רשות מקרקעי ישראל בקצרין ה כוללת כ- 1600 יח"ד. שטח התכנית עומד על כ-740 דונם והיא ממוקמת במזרח קצרין, ומקודמת במסלול הותמ"ל.
מאפייני הבינוי שהתכנית מציעה הותאמו לאוכלוסיות הנקודתיות המיועדות לגור בו- החל מיח"ד קטנו לצעירים ומבוגרים ועד ליחידות גדולות ע"פ צרכי משפחות בגדלים שונים. צרכי הציבור בתכנית מקבלים מענה לבי"ס יסודי, כיתות, גני ילדים, מעונות ובתי כנסת, מכינה קדם צבאית, מרכז תרבות וקהילה. היקף המסחר במתחם עומד על 13,000 מ"ר בצורת שטח מסחר שכונתי, ותעסוקה כלל יישובית.
התכנית מבוססת על עקרונות יצירת רצף בנוי לבינוי הקיים בעיר בהתאם לתכנית המתאר, חיזוק מערך השטחים הפתוחים , מיקום מתחמי תיירות בסמוך לנוף פתוח, עירוב שימושים של מסחר ומגורים יחד עם חדרי תיירות וחדרי אירוח, בינוי מדורג, רשת שבילי הולכי רגל ואופניים
עסקאות
אנגלו סכסון מדווחת על עסקאות שבוצעו לאחרונה במודיעין. שם נמכרה דירת 4 חדרים ברחוב תשרי בשכונת הכרמים, 135 מ"ר +15 מ"ר מרפסת, קומה 2 מתוך 3, עם מעלית וחניה, נמכרה ב- 1.83 מיליון שקל
דופלקס גן 5 חדרים, ברחוב כסלו בשכונת הכרמים, 208 מ"ר+70 מ"ר גינה, קומה 3 מתוך 5 ,עם מעלית וחניה נמכר ב- 2.27 מיליון שקל
דירת 3 חדרים, ברחוב יהלום בשכונת אבני חן, 90 מ"ר+ 5 מ"ר מרפסת, קומה 1 מתוך 3 עם מעלית וחניה, נמכר ב- 1.71 מיליון שקל
דירת 3 חדרים ברחוב חטיבת גולני בשכונת המגינים, 85 מ"ר+10 מ"ר מרפסת, קומה 1 מתוך 3, עם מעלית וחניה, נמכרה ב- 1.63 מיליון שקל
דירת 4 חדרים, ברחוב עמק החולה בשכונת משואה , 120 מ"ר+ 10 מ"ר מרפסת,
קומה 2 מתוך 3 עם מעלית וחניה, נמכרה ב- 1.8 מיליון שקל
באנגלו סכסון באר שבע נמכרה דירת 5 חדרים ברחוב המעפילים בשכונה ג', 112 מ"ר, קומה 2 מתוך 2, ללא מעלית וחניה, נמכרה ב- 685,000 שקל
ובאנגלו סכסון הרצליה נמכרה דירת 4 חדרים ברחוב עינב, 100 מ"ר+ 12 מ"ר מרפסת, קומה 4 מתוך 6, עם מעלית, חניה מחסן, נמכרה ב- 2.635 מיליון שקל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו