שטייניץ: "ב־2016 הרווחנו כ־3 מיליארד שקלים מתמלוגי גז"

שר האנרגיה אמר את הדברים בסיור לעיתונאים על אוניית קידוח בשטח מאגר "תמר" • "המטרה שלנו היא לספק 10% משוק האנרגיה האירופי", אמר שטייניץ • ישראל מקדמת הקמת צינורות גז לטורקיה ואיטליה

השר שטייניץ על אוניית הגז, אתמול  //  צילום: שלמה צזנה // השר שטייניץ על אוניית הגז, אתמול  //  צילום: שלמה צזנה ,
השר שטייניץ על אוניית הגז, אתמול // צילום: שלמה צזנה // השר שטייניץ על אוניית הגז, אתמול // צילום: שלמה צזנה

"בשנה החולפת (2016) כבר הרווחנו כמעט 3 מיליארד שקלים מתמלוגי הפקת הגז בישראל", כך אמר אתמול שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים יובל שטייניץ בשיחה עם עיתונאים.

  השר אמר את הדברים במהלך סיור שקיים לתא הכתבים המדיניים על האונייה "אטווד אדוונטיז" שקודחת את הרחבת מאגר "תמר", כ־100 ק"מ ממערב לחדרה, בשטח המים הכלכליים של ישראל בים התיכון. האונייה, אחת משלוש אוניות הקידוח הגדולות בעולם, שאותה מפעילה כעת חברת "נובל אנרג'י", צפויה לסיים את הרחבת מאגר "תמר" ולעבור לפיתוח מאגר "לוויתן". 

בשבוע הבא תגיע לישראל משלחת של משרד האנרגיה הטורקי כדי לדון בהקמת צינור גז משותף לישראל ולטורקיה. הצינור אמור להעביר את הגז מהמאגרים הישראליים לשוק הטורקי ולאירופה. מדובר במפגש שלישי בין משרדי האנרגיה הישראלי והטורקי בנושא הזה. השר שטייניץ אמר כי המפגש השלישי מעיד על רצינות המגעים ועל התקדמות התהליך. 

צילום: זיו קורן

שטייניץ סיפר כי מאחר שיש כמה שדות גז ומדובר בכמות גדולה, במקביל לצינור הטורקי ישראל מקדמת גם צינור לאיטליה, בשיתוף עם יוון וקפריסין. "בעוד מספר שבועות אני מתכוון להיפגש עם שר האנרגיה של איטליה ולדון עימו על צינור הגז ישראל־איטליה", אמר שטייניץ. "אנחנו נייצא את עודפי הגז שלנו לאזור, אבל גם לאירופה. זהו מנוף מדיני אדיר וכמובן רווח כלכלי עצום לאזרחי ישראל בעתיד. אנחנו סיכמנו עם שרי האנרגיה של יוון, קפריסין ואיטליה על קיומה של פיסגה אצלנו, בחסות האיחוד האירופי, כדי לדון ולהתחיל לסכם על הקמת צינור הגז התת־ימי הארוך ביותר בעולם, שיוביל את הגז מהמאגרים לאיטליה ומשם יספק גז גם לגרמניה, אוסטריה ומדינות נוספות. המטרה שלנו היא לספק 10 אחוזים משוק האנרגיה האירופי".

לדברי שטייניץ, היום שוק האנרגיה הישראלי מבוסס ב־60 אחוזים על גז וב־40 אחוזים על פחם. המטרה, אמר, היא להגיע תוך מספר שנים למצב של 90 אחוזי גז ו־10 אחוזי פחם, דבר שגם ישפר משמעותית את איכות האוויר בישראל. משרד האנרגיה מתכנן להקים שכונות שלמות שיתבססו על צריכת אנרגיה שמופקת רק מגז (כמו השכונה החדשה שתוקם בצפון תל אביב), ולהעביר יישובים שלמים לצריכת אנרגיה מגז בלבד.     

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר