מבוקשת: כוכבת הפלייבוי נמלטת מהחוק

שפנפנת הפלייבוי ירדה למחתרת בסרביה כשצו הסגרה של האינטרפול ניצב מעל ראשה, לאחר שהורשעה בפרשת רצח מאפיונר

דוגמנית העל סלובודנקה תוסיק // צילום: פייסבוק // דוגמנית העל סלובודנקה תוסיק // צילום: פייסבוק ,
דוגמנית העל סלובודנקה תוסיק // צילום: פייסבוק // דוגמנית העל סלובודנקה תוסיק // צילום: פייסבוק

אמה של כוכבת הפלייבוי והדוגמנית סלובודנקה תוסיק יצאה בקמפיין להגנת בתה ברחבי בריטניה, לאחר שהורשעה כי פיתתה בכיר בעולם הפשע הבוסני להגיע לנקודת ההתנקשות בחייו. האם סבורה כי היא ובתה לא יכנעו וכי הבת לא תסגיר את עצמה כמו שדורש האינטרפול. 

תוסיק, בת 30, נידונה לשנתיים וחצי מאחורי סורג ובריח בבית משפט בבוסניה, לאחר שהורשעה בסיוע לרצח, אך הצליחה להימלט ממעצר הבית בו שהתה ונמלטה לסרביה השכנה.

מאחוזת הפלייבוי לכלא הבוסני? תוסיק// צילום: פייסבוק
מאחוזת הפלייבוי לכלא הבוסני? תוסיק// צילום: פייסבוק

מאחוזת הפלייבוי לכלא הבוסני? תוסיק // צילום: פייסבוק

כשמיקומה של היפיפיה הבלונדינית טרם נודע ונותר בגדר מיסתורין, אמה, ירדנקה פתחה בקמפיין מתוקשר להגנתה. היא טוענת כי הדוגמנית הופללה ע"י עולם הפשע המאורגן במדינה הבלקנית.

"אין שום סיכוי שהיא תיכנע. לא תהיה כניעה", אמרה ירדנקה, אזרחית בריטית, לעיתון "דיילי מייל". "סלובודנקה לא תשוב לבוסניה, אין שום סיכוי", היא התעקשה והוסיפה כי בתה איננה נמלטת מהחוק אלא שאין לה אמון במערכת הצדק הבוסנית.  

"נעוריה נהרסו", תוסיק בימים מאושרים יותר// צילום: פייסבוק
"נעוריה נהרסו", תוסיק בימים מאושרים יותר// צילום: פייסבוק

"נעוריה נהרסו", תוסיק בימים מאושרים יותר// צילום: פייסבוק

עוד טוענת האם כי בתה מעולם לא הפרה את תנאי מעצר הבית שלה. "היא קיבלה רשות לנוע בתוך מזרח בוסניה והרצגובינה. כשהאשימו אותה על לא עוול בכפה, ידענו שהיא חייבת לעבור לסרביה על מנת לקבל יחס הוגן יותר", אמרה האם.

תוסיק הופיעה לראשונה על השער של מגזין פלייבוי בשנת 2008 והפכה מאז לדוגמנית לוהטת ומבוקשת. היא הואשמה כי פיתתה את איש הפשע המאורגן הבוסני דז'ורדה זדראל להגיע אל מקום ההתנקשות המיועד, זאת, אומרים במשטרת בוסניה, על פי הוראה של ראש ארגון הפשע דרקו אלז, איתו הייתה מעורבת במערכת יחסים רומנטית.

דז'ורדה זראל, איש פשע מאורגן ידוע בבוסניה
דז'ורדה זראל, איש פשע מאורגן ידוע בבוסניה

דז'ורדה זראל, איש פשע מאורגן ידוע בבוסניה

תוסיק נמלטה בעבר לקרואטיה בשעה שהתנהל משפטה, אך הוסגרה חזרה לבוסניה בשנה שעברה במסגרת מבצע מצוד משטרתי שנקרא "מבצע בובה". 

עורך דינה של הדוגמנית טוען כי הרשעתה מסתמכת על עדותו של עד אחד בלבד שאותו הוא מכנה "בלתי אמין". משפחתה של תוסיק מתייצבת מאחוריה אך האינטרפול כבר הוציא בקשת הסגרה עבור הצעירה. "זה חוסר צדק מוחלט, נעוריה נהרסו לחלוטין", מוחה אמה של תוסיק.  

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר