קרולינה אחרת, הכי טובה מאי פעם

"שלוש", קרולינה - אלבום ומופע השקה בתיאטרון גשר

"אני אופטימית". קרולינה , צילום: יהושע יוסף

זוכרים את הרגע הזה ב"מטריקס", שבו נאו מצליח להתעלות מנטלית מעל המחסום שהנפש שלו עצמה הציבה לו? פתאום התנועות שלו נעשות קלות, החשיבה שלו בהירה וההבנה שלו מוחלטת. גם לפני הרגע ההוא, נאו נראה ומתנהל כעילוי על־אנושי, אבל חסרה לו ההבנה הזו שאי אפשר למסגר במילים. 

תהליך דומה מאוד עבר על קרולינה בעבודה על "שלוש", האלבום החדש שלה. היא היתה זמרת אדירה עוד קודם, היא ניפקה להיטים, היא כיכבה על הבמה ולא היה אפשר לדמיין שחסר שם משהו. כשהיא פותחת את מופע ההשקה עם "ענן", הסינגל הראשון והיחיד ששוחרר מתוך האלבום, ברור מאוד שיש כאן קרולינה אחרת. 

איפשהו, אולי במהלך ההקלטות אבל סביר להניח שדווקא מחוץ להן, קרולינה הבינה ש־There Is No Spoon. הייתי מהמר שזו האימהות שפתחה אצלה איזה ערוץ נסתר והפכה אותה לנוגעת פי כמה מבעבר. אם הייתי זקוק להוכחה לעוצמה החדשה שהתגלתה בה, היא הגיעה בדמות כמה דמעות מלוחות של התרגשות שנזלו לי על הלחי. קרולינה כתבה, הלחינה, שרה, הופיעה והקליטה כל השנים האלה כדי להגיע לרגע הזה, הרגע שבו היא נשמעת טוב יותר ושלם יותר מאי פעם.

אחרי שניים או שלושה שירים קרולינה עוצרת לרגע כדי לדבר עם הקהל. היא מבטיחה שהערב יהיו "שירים חדשים ושירים ישנים, רוקנרול, שמלות שקופות ונשים שמנמנות בתוכן שמרגישות בסך הכל די נוח". אם ראיתם אותה בעבר על הבמה, בנקודה הזו יכולתם בוודאות להבחין שהיא גם משוחררת יותר. השירה שלה, שגם בעבר היתה נראית חסרת מאמץ, הפכה למעיין ווקאלי שנובע בכוח עצמו, כמעט בלי התערבות או לחיצה שלה. 

אגב, את כל ההבטחות שלה היא קיימה עד הסוף, גם את ההבטחה שיהיה רוקנרול. מי שעזר לה לקיים אותה הוא גיא סטריער, גיטריסט צעיר מאוד ומוכשר מאוד, שכיכב לאורך כל הערב, אבל קנה אותי לחלוטין כשביצע תפקיד עוּד על הגיטרה ב"אף אחד לא בא לי". וואו!

השירים מהאלבום החדש, שחלקם גם בוצעו על הבמה, מציבים את קרולינה בנוף חדש. הסמיכות של הפסיכדליה הוחלפה באווריריות של סול, שאותו מעטרים רסיסי בוסה נובה, ג'אז ואפילו דיסקו. את השינוי הזה הביא איתו בוודאי רונן סאבו, שהפיק את אלבומה הקודם עם קותימאן (ששמו נרדף לסאונד פסיכדלי סמיך), והפעם ביצע את המשימה לבדו ובהצלחה. הוא הוציא החוצה את הגרוב והדרייב הצוהל, ובכך איפשר לשירים עדינים יותר (כמו "מלאך" ו"תן לי רגע" הנהדרים) מקום לצמוח לתוכו. בעזרת רגישות והקשבה הוא היפנה זרקור אל השינוי שעברה קרולינה וגרם לה לנצוץ באור חדש. באלבום הקודם איחלה לעצמה קרולינה דרך השירים אהבה ומשפחה. זמן קצר אחרי שהוא יצא לאור, המשאלות שלה התגשמו. הפעם, היא מבקשת להפוך לאדם טוב יותר וליצור עולם טוב יותר לנו ולילדינו. עבור כולנו, הלוואי שיצליח לה גם הפעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר