החשוד ברצח במגדל: "מבקש סליחה מאלוהים"

הוארך מעצרו של החשוד ברצח האם ושלושת הילדים • השופט החליט כי שמו ופרטיו ישארו חסויים עדיין • עו״ד ארז מושקוביץ המייצג את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית: "מדובר בטרגדיה קשה" • הלוויותיהם של ארבעת הנרצחים יתקיימו היום במגדל

דור סלע ושני בניה יוסף ובנימין, שנרצחו

לבית המשפט בנצרת הובא היום החשוד ברצח אמש (שבת) במגדל. בפתיחת הדיון אמר החשדו כי הוא "מבקש סליחה מאלהים". השופט החליט להשאיר את צו איסור הפרסום אודות פרטיו של החשוד ברצח. כמו כן מעצרו הוארך עד ה-9.2.17. 

עופר פריימן

עו״ד ארז מושקוביץ שמייצג את החשוד ברצח במגדל מטעם הסניגוריה הציבורית: ״מדובר בטרגדיה קשה. מעצרו של החשוד הוארך עד יום ד'. ביהמ"ש הפנה את החשוד לפסיכיאטר המחוזי שישקול הסתכלות פסיכיאטרית בתנאי אשפוז״.

מסע הרג מחריד, מזוויע ובלתי נתפס התרחש אתמול במושבה מגדל הסמוכה לכנרת. דור כרסנטי בת ה־23, שני ילדיה הפעוטים יוסף בן השנה ו־8 חודשים ובנימין בן ה־8 חודשים, ובן השכנים נחמן עטיה בן ה־11 וחצי נרצחו באכזריות נרצחו בידי קרוב משפחה, ואחיו של נחמן, נתן עטיה בן ה־10, נפצע קשה. החשוד ברצח נעצר במטע סמוך לזירה. הלווית השל דור ושני ילדיה תתקיים הערב בשעה 18:00 בבית העלמין במגדל. הלוויתו של נחמן עטיה תתקיים היום בשעה 15:00, גם כן בבית העלמין במגדל.

נתן עטיה, שנפצע קשה באירוע המחריד, הצליח לחמוק דרך החלון ולחלץ את עצמו מהזוועה. על פי חלק מהדיווחים, הילד אמר לקרוביו כי העמיד פני מת וכך הצליח להימלט מהמקום. הוא נמלט במורד הרחוב כשהוא פצוע בפלג גופו העליון, עד שהתמוטט וקרס על הכביש, שם הבחינו בו עוברי אורח שהזעיקו את המשטרה ואת מד"א ירדן. הוא פונה במסוק של מד"א לבית החולים רמב"ם בחיפה כשהוא במצב קשה אך יציב. 

בשלב הזה הבינו התושבים כי האסון גדול בהרבה ממה שחשבו. לכוחות שהגיעו לזירה נגלה המחזה הקשה - האם, שני ילדיה ובנם של השכנים היו מוטלים ללא רוח חיים בתוך שלוליות דם כשעל גופם סימני אלימות מחרידים. למרבה הצער, לאנשי מד"א לא נותרה ברירה אלא לקבוע את מותם במקום. 

דודו פחימה ונדין ג'ובראן, פרמדיקים של מד"א ירדן שהגיעו לזירת הרצח, סיפרו כי "המראה היה מזעזע - אישה ושלושה ילדים היו מחוסרי הכרה, ללא נשימה, ללא דופק ועם סימני אלימות קשים בגופם. לצערנו, הם היו ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותם במקום. ילד בן 11, שהיה מחוץ לבית, היה בהכרה וסבל גם הוא מחבלות ומסימני אלימות בכל חלקי גופו. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים כשמצבו קשה ויציב, והוא פונה במסוק לביה"ח".

ד״ר האני באחוס, ראש מערך הטראומה ברמב"ם, שקיבל את נתן הפצוע, סיפר כי "הוא הגיע עם חתכים ופצעי דקירה בפניו ובפלג גופו העליון, נותח ואושפז במחלקה הכירורגית ולא נשקפת סכנה לחייו".  

"כשקיבלתי הודעה על האירוע הנורא ידעתי שהילדים שלי נמצאים בבית הזה", סיפר ישראל עטיה, אביהם של נחמן שנרצח ונתן שנפצע, "הלכתי לשם מהר, והבנתי שנתן נפצע, הצליח לברוח דרך החלון והוטס לרמב"ם. כששאלתי מה קרה לנחמן, הבנתי מהפנים של השוטרים שמדובר במשהו רע. לא נתנו לי להיכנס לבית ולראות אותו, ומזה הבנתי שקרה הנורא מכל". 

נחמן שנרצח היה הבן הבכור מבין שבעה אחים ואחיות. "הוא היה ילד נפלא", סיפר האב בבכי, כשהוא מוקף בבני משפחה ובחברים, "בליל שבת הוא לקח על עצמו לומר את כל ספר תהילים ועמד במשימה. בצהריים הוא הלך להתארח אצל המשפחה - ולא חזר".

"קשה לתאר את ההלם"

בני המשפחה התקשו לעכל את גודל האסון. "ברגע אחד נפל עלינו אסון כבד", אמר מוטי כרסנטי, דודה של האם דור שנרצחה. לדבריו, "הכל היה בסדר - ופתאום זה קרה. כואב לי שאחי איתן, אבא של דור, ראה את הזוועה". קרוב משפחה נוסף אמר כי "קשה לתאר במילים את ההלם שאנחנו נמצאים בו. המתח ביישוב קטן כמו שלנו הוא עצום, משפחות כאן מחוברות אחת לשנייה ואני לא יודע לאן המעשה הזה יוביל".

•   •   •

הלם במגדל: "הכתובת לא היתה על הקיר"

זעקות שבר קורעות לב הפרו את שלוות המושבה הקטנה שצופה לכנרת • אביה של הנרצחת, איתן כרסנטי, צעק: "איך לא הצלחתי למנוע את האסון הזה?" • שכנה: "לא היו סימנים למה שקרה"

הזעזוע במושבה מגדל היה אתמול מוחלט. מעולם לא היה אירוע כה חמור במושבה השקטה, והקושי נובע בעיקר מהעובדה שבמקרה הזה מדובר בשתי משפחות ותיקות ומבוססות במושבה, משפחות שכולם מכירים. 

עשרות תושבים התקבצו אמש מול בית משפחת כרסנטי, ששכלה את דור ושני בניה, ואחרים בבית משפחת עטיה, ששכלה את בנה נחמן ומתפללת לשלומו של הבן נתן המאושפז בבית החולים רמב"ם בחיפה. 

ההלם היה עצום, רבים לא הפסיקו לבכות ואחרים באו לנחם את המשפחה האבלה שלא ידעה את נפשה מצער על מות הבת והילדים. מדי פעם נשמעו זעקות שבר קורעות לב ואביה של הנרצחת איתן כרסנטי אמר: "איך לא הצלחתי למנוע את האסון הזה?".

ירדן, שכנה וחברה של הנרצחת, סיפרה: "דור היתה נשמה טובה. הילדים היו חמודים, יפים וטהורים. גם החזרה בתשובה היתה אמיתית. שאלתי אותה למה? היא אמרה שזו הדרך הנכונה ושהכל טוב. תמיד היא היתה אופטימית".

קרוב משפחה שביקש לא להזדהות בשמו אמר כי "זה מביך וקשה. אם הכתובת היתה על הקיר, היינו עולים על זה ומונעים את האסון הזה. ליבנו עם משפחת כרסנטי על האובדן, הכאב והצער. הם משפחה טובה ולא מגיע להם. לא היו סימנים בכלל למה שעומד לקרות וכולנו המומים וכואבים את לכתם של האם ושני הילדים המתוקים".

חברה של דור סיפרה כי "אני פשוט בשוק ובהלם ממה שקרה ולא מעכלת. דור חברה טובה שלי, היתה אמא למופת". לדבריה, "הילדים היו כל עולמה והיא אהבה אותם בטירוף. תמיד היתה גאה לטייל איתם בעגלות ביישוב ולהראות אותם לכולם. כולנו כאן בהלם ממה שקרה. שתי המשפחות הן משפחות ותיקות ומבוססות. זה אסון נורא".

אחת מחברותיה של האם, ממשפחת עטיה, שבנה נחמן נרצח ובנה נתן נפצע קשה, סיפרה ל"ישראל היום" כי האם עדיין אינה מעכלת את גודל הטרגדיה. לדבריה, "אנחנו עדיין לא יודעים מה בדיוק קרה שם. האמא בהלם וכולנו המומים. עכשיו בישרו לנו שהבן שנפצע סיים את הניתוח ויצא מכלל סכנה. אבל היא איבדה ילד אחד ואנחנו עדיין לא יודעים איך ההורים וכל המשפחה יתמודדו עם האסון הזה". 

דני ברנר

בהכנת הידיעה השתתף דניאל סיריוטי

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר