עיכוב בדרך לפרידת בריטניה מהאיחוד האירופי: בית המשפט העליון במדינה קבע אתמול כי ממשלתה של תרזה מיי חייבת לקבל את אישור הפרלמנט כדי להפעיל רשמית את סעיף 50 של אמנת האיחוד, המוציא לפועל את ההיפרדות.
בפסיקתו דחה למעשה בית המשפט את הערעור שהגישה המדינה על פסיקה קודמת המחייבת את קבלת אישור הפרלמנט להפעלת סעיף 50. בעקבות זאת, תציג מחר ממשלתה של מיי חוק ברקזיט חדש.
בלשכתה של ראשת הממשלה ציינו כי על אף ההחלטה, שהתקבלה ברוב של שמונה שופטים נגד שלושה, בכוונתה להתחיל את המשא ומתן מול האיחוד האירופי במארס - כפי שתוכנן מלכתחילה.
בית המשפט קבע כי מיי אינה יכולה להפעיל את סעיף 50 באמצעות הזכות המיוחדת המלכותית. לצד זאת, השופטים הסירו מכשול אחר כשפסקו שמיי אינה זקוקה לאישור של הפרלמנטים של סקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד.
פסיקת בית המשפט העליון מעניקה למתנגדי הברקזיט הזדמנות לסכל את המהלך בפרלמנט, על אף תוצאות משאל העם מיוני אשתקד, שהובילו גם להתפטרותו של ראש הממשלה דיוויד קמרון.
מנהיג מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין, שהתנגד לברקזיט במשאל העם, ציין כי מפלגתו תכבד את התוצאות ולא תנסה לחסום את החוק בפרלמנט, אלא תנסה לשפר אותו. עם זאת, על פי דיווחים בתקשורת הבריטית, כ־80 חברי פרלמנט מהלייבור עשויים למרוד בעמדתו של מנהיגם ולהצביע נגד החוק.
נציגי המפלגה הליברל דמוקרטית ציינו כי יתנגדו לחוק, אלא אם כן יתקיים משאל עם נוסף לאשרור עיסקת הפרישה. במפלגה הסקוטית הלאומית, המתנגדת לברקזיט ואשר יש לה 54 חברי פרלמנט, הודיעו כי יציגו 50 הסתייגויות.
השר דיוויד דיוויס, המופקד על הליך הברקזיט בממשלת מיי, ציין כי החוק שיוצג יהיה "ישר ולעניין ככל האפשר, שיאפשר מימוש החלטת העם וכיבוד הפסיקה של בית המשפט העליון... הפסיקה אינה משנה את העובדה שבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי".
עם פרסום דבר הפסיקה, נחלש המטבע הבריטי.