זה מה שנשאר: ק"ש עדיין חולמת על הגביע

אחמד עאבד הוא השריד האחרון מההרכב שעשה היסטוריה לפני שנתיים וחצי, אבל במועדון מאמינים למרות שבשמינית הגמר מחכה הערב ב"ש (21:00, ספורט 5 לייב) • עוד הערב (19:00, פריצות בספורט 5 לייב): הפועל ת"א - מכבי פ"ת, הפועל חיפה -ראשל"צ, הפועל י-ם - הפועל ר"ג

צילום: אלן שיבר // עאבד (מימין). כבש את השער שסידר לק"ש גביע היסטורי

רק לפני שנתיים וחצי זכתה עירוני ק"ש בגביע היסטורי, אבל מאז המועדון הצפוני עבר טלטלות רבות. חמישה מאמנים התחלפו במהלך התקופה הזו, אבל שינוי לא פחות משמעותי עבר על סגל השחקנים. ועדיין, בקריית שמונה מאמינים ביכולתם לחולל הערב הפתעה גדולה, וגם ביכולתם ללכת שוב עד הסוף.

בהרכב, שיעלה הערב מול הפועל ב"ש באיצטדיון טרנר וינסה לעלות לרבע גמר הגביע, נותר רק שחקן אחד שפתח גם באותה זכייה: הקפטן אחמד עאבד. אגב, הוא היה זה שכבש את שער הניצחון מול מכבי נתניה במהלך ההארכה. 

הסגל כולו, שנמצא כרגע תחת תומר קשטן, מונה רק ארבעה שחקנים מאותה קבוצה, ומלבד עאבד, גם קאסיו פרננדס, דין מימוני ועדן שמיר היו חלק מההיסטוריה. פרננדס היה אז שחקן הרכב קבוע, אך נעלם תחת קשטן ולא ימשיך ככל הנראה בעונה הבאה. שמיר נכנס כמחליף בגמר (שיחק שתי דקות בהארכה), ומימוני לא שותף. בק"ש שיחקו אז שמות כמו גיא חיימוב, שיר צדק, וובה בראון, רועי קהת ודויד מנגה - כך שאפשר להבין את השינוי המשמעותי שעבר על הקבוצה - אך במועדון מבהירים: "היום יש לנו סגל לא פחות מוכשר".

מי שאחראי למהפכות הללו הוא איזי שרצקי. אז, הבעלים היה מעורב בכל פרט ובהמשך הגיע הפיצוץ עם מאמנו ברק בכר, שפוטר. העונה שרצקי קיבל החלטה כי לא יגיע יותר למשחקים, אך בגמר גביע הטוטו הוא נכח. בסביבתו של הבעלים מספרים כי ההצלחה של ק"ש עדיין עושה לו את זה. 

"אין דבר שמשמח את איזי יותר מזה שהקבוצה מצליחה", אמר גורם בק"ש והוסיף: "גם היום, כשהוא לא מגיע למשחקים, בתוכו הוא נשאר אותו איזי, לא השתנה בכלום. להפך, אנחנו מאמינים שאם הקבוצה תעלה שלבים בגביע ותסיים בפלייאוף העליון, נראה אותו חוזר למגרשים". דבר אחד כבר שינה שרצקי - הוא החליט להמשיך לתמוך בעירוני ק"ש גם בעונה הבאה. 

בק"ש, כאמור, מרגישים שיש להם את הכלים כדי לזכות בתואר גם העונה, למרות שהוא עובר בדרך במפגש מול האלופה. "הוכחנו שיש כאן קבוצה חזקה שהתחברה טוב", אמר אחד השחקנים, "ב"ש הקבוצה הכי טובה בארץ, אבל בגביע הכל יכול לקרות. יש פה כמה שחקנים שיכולים לשחק בכל קבוצה בארץ, שלומי אזולאי הקשר, גם החלוץ, אחמד עאבד, יש שוער מצוין כמו איתמר ניצן, עדן שמיר שחקן נבחרת, אז למה שלא ננצח אותם?"

"ניצחון ייתן דחיפה לליגה"

הפועל ב"ש תחסר במשחק הערב את מאור בוזגלו, שלא התאושש מהפגיעה ברגלו שספג בשבת מול מכבי פ"ת. מלבד בוזגלו, בכר יסתדר גם ללא אליניב ברדה, שהושעה מהמשחק בעקבות עבירת המשמעת שביצע במשחק האחרון. 

מי שצפוי לפתוח הערב הוא מוחמד גאדיר. בשער, בכר צפוי להמשיך עם גיא חיימוב כפי שעשה בסיבוב הקודם מול מכבי צור שלום. מי שצפוי לקבל דקות ראשונות הוא ניב זריהן שיהיה בסגל, אך לא יפתח בהרכב. "ניצחון בגביע ישכיח את כל מה שהיה השבוע", אמרו בב"ש לקראת המשחק והוסיפו: "צריך לשים את התקופה הקשה בליגה בצד. ניצחון כאן ייתן דחיפה גם לליגה". 

בתוך כך, אתמול נחת בארץ וויליאם סוארס, שהתקבל בחום על ידי חבריו. הבלם יחתום על חוזה לעונה וחצי והערב יצפה בקבוצה מהיציע. אגב, האיצטדיון לא צפוי להיות מלא כאשר עד כה נמכרו כ־8,000 כרטיסים בלבד. 

בוזגלו. לא התאושש מהפציעה ברגל // צילום: עמי שומן

ברשצקי בסגל לפ"ת

הקשר מוטי ברשצקי חתם אתמול לארבע שנים וחצי בהפועל ת"א, והוא צפוי להיכלל הערב (19:00, ספורט 5) בסגל למשחק הגביע נגד מכבי פ"ת. שחקן אחר של הפועל ר"ג שצפוי לעבור לאדומים הוא החלוץ הג׳מייקני, מייקל סיטון, שנמצא על סף סיכום לשנתיים וחצי. רוב הפרטים בין הצדדים נסגרו אמש בפגישה בין סוכנו של השחקן אדם קידן לבין הנהלת האדומים, שעדיין צריכים להגיע להבנות מול ר"ג על דמי העברתו. 

בחזרה למשחק. גם עומרי אלטמן יעמוד לרשות מנחם קורצקי, למרות שהצדדים עדיין לא הגיעו להבנות לגבי עתידו. לעומתו, ארון שוינפלד  וגל שיש ייעדרו. החלוץ, שבקשתו לחידוש הליך הבוררות נדחתה, שוקל פנייה בנושא לבית המשפט המחוזי. גם טוטו תמוז לא צפוי לשחק מכיוון שהונאן  טרם שלחה את טופס השחרור שלו.

אצל פ"ת הבלם קרלוס קוויאר צפוי להיעדר בשל קרע בידו. נוסף על כך, קובי רפואה עשוי לתת מנוחה לשחקן או שניים. 

"אם נזלזל, נלך הביתה"

בהפועל חיפה לא מקלים ראש במשחק שמינית גמר הגביע מול הפועל ראשל"צ (19:00). "צריך לבוא בכל הכוח, כמו בסיבוב הקודם מול כפר קאסם", אמר אחד השחקנים והוסיף: "ראשל"צ מהקבוצות הטובות בלאומית. אם נזלזל, נלך הביתה". 

המאמן דני גולן יחזיר להרכב את הבלם ניסו קפילוטו ובקישור ישובו חנן ממן ואדילסון באהיה. השלושה חסרו לחיפה במשחק הליגה האחרון עקב צבירת כרטיסים צהובים. לעומתם, החלוץ עדן בן בסט, שפתח בשבת, יחכה על הספסל. "עדן ייכנס לעניינים בהדרגה, לא רוצים להכביד עליו כבר בהתחלה", הסבירו במועדון. 

עוד הערב בשמינית הגמר: הפועל ירושלים - הפועל ר"ג (19:00, פריצות בספורט 5)

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר