סוף השבוע של ההשבעה: מצד אחד, חגיגות וטקסים. מצד שני - הפגנות מחאה בוושינגטון, בארה"ב ובערי בירה רבות מסביב לעולם.
ההפגנה המרכזית נערכה בוושינגטון הבירה, שם מאות אלפי נשים לבושות בכובעים ורודים צעדו סמוך לגבעת הקפיטול וביקשו להבהיר לנשיא הטרי כי הן לא יסבלו פגיעה בזכויותיהן. המפגינות, שלוו גם ברבבות גברים, נשאו שלטים שקראו "נשים לא יוותרו" ו"פחות פחד, יותר אהבה".
לפי נתונים ראשונים אמש, נראה כי ייתכן שמספר המפגינים בוושינגטון אף עלה על מספר האזרחים שהשתתפו שלשום בהשבעה של הנשיא טראמפ. מארגני הצעדה, שקיוו תחילה לכ־250 אלף משתתפים, העריכו אתמול כי קרוב לחצי מיליון אנשים הגיעו להפגין.
מספר המשתתפים היה כה גדול, עד שהמפגינים הציפו את מסלול הצעדה כולו, מה שמנע מהמארגנים להוציא אל הפועל את התהלוכה לבית הלבן. הנשיא הנבחר טראמפ עשה את דרכו לבית הלבן כשהוא חולף על פני המפגינים. "זוהי נקודת האור בחושך הזה", אמרה להמונים המנהיגה הפמיניסטית גלוריה סטיינהם. "זוהי התפרצות של אנרגיה ודמוקרטיה כפי שלא ראיתי כל חיי".
היתה גם אלימות
ככל שהמחאה בוושינגטון היתה מרשימה, הבירה לא היתה המעוז היחיד להפגנות. יותר מ־600 מצעדים נוספים תוכננו אמש בערים נוספות בארה"ב ובעולם כולו.
בשיקגו המארגנים נאלצו לבטל את הצעדה מטעמי בטיחות לאחר שלא פחות מ־150 אלף איש הגיעו למחות. בניו יורק רבבות בני אדם הציפו את מרכז מנהטן, בצעדה שהחלה בצד המזרחי של העיר לכיוון השדרה החמישית ומשם למגדלי טראמפ.
גם ב"תפוח הגדול" הצעדה התקשתה להתקדם מרוב עומס המשתתפים, כאשר המפגינים, שהנשיא החדש הוא בן עירם, ביקשו להבהיר כי הוא "אינו ניו־יורקר אמיתי". בבוסטון רבבות הגיעו למחות במרכז העיר, וכן בדאונטאון לוס אנג'לס התכנסו עשרות אלפים שזכו כמקובל בעירם לחיזוק מסלבריטאים רבים.
המחאה נגד טראמפ החלה כבר ביום שישי, כאשר מאות בני אדם הפגינו מרחק של קילומטרים בודדים ממקום ההשבעה. ההפגנה הפכה אלימה כאשר כמה עשרות מפגינים ניפצו זגוגיות של בתי עסק, והמשטרה נאלצה להשתמש באמצעים לפיזור הפגנות. לא פחות מ־100 מפגינים נעצרו.
מארגני המחאה העריכו כי בסך הכל יותר מ־3 מיליון בני אדם יפגינו ברחבי תבל. בלונדון מפגינים תומכים בסוגיות סביבתיות וזכויות לקהילה הגאה, פרסו ביום שישי שלטי ענק על תשעה גשרים מעל נהר התמזה עם הסיסמה "בנו גשרים, לא חומות" – ברמז לחומה שטראמפ רוצה לבנות על גבול מקסיקו־ארה"ב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו