השבעתו של טראמפ אמש הובילה מצד אחד לשיגור ברכות מצד מנהיגים בעולם שביקשו לפתוח דף חדש ולעבוד במשותף עם הממשל החדש, ומאידך - מפגני מחאה בערים אמריקניות וברחבי העולם.
הנשיא ראובן (רובי) ריבלין בירך הערב את נשיא ארה״ב דונלד טראמפ עם כניסתו לתפקיד: "ברכת העם בישראל וברכת מדינת ישראל שלוחה לרגל השבעתך לנשיאה ה-45 של ארצות הברית של אמריקה. אדוני הנשיא, כחבר משכבר הימים של מדינת ישראל, אתה עומד כעת כמנהיג העולם החופשי, וכמנהיגה של הקרובה והחשובה בבנות בריתה של מדינת ישראל".
ריבלין הוסיף: "הברית בין מדינותינו ובין האומות שלנו לא מתבססת רק על ידידות. שורשיה נטועים בערכים המשותפים שאנו חולקים ובמחויבותנו ארוכת השנים לחירות ודמוקרטיה כאבני היסוד של החברה בה אנו חיים. עם כניסתך לתפקיד רם זה, אני מבקש להודות לעם האמריקני על התמיכה והחברות האיתנה, ולהביע את תקוותי כי היחסים המיוחדים בנינו ושיתוף הפעולה ישגשגו ויתחזקו. בשם העם בישראל, אני מאחל לך ולממשלך הצלחה רבה, ובהזדמנות זו מבקש להזמינך לביקור בישראל כאורחנו בירושלים".

ברכות מריבלין ומרה"מ // צילום: אי.פי.אי
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את טארמפ אף הוא ואמר כי אחד הנושאים הראשונים שעליהם ידונו השניים הוא הנושא האיראני. נתניהו פרסם פוסט בו הוא פונה לעם באיראן והבהיר כי יש להילחם במשטר של עריצות וטרור תוך שהדגיש כי העם האיראני אינו אויב של ישראל, אלא המשטר הקיצוני השולט במדינה.
ברוסיה, שהואשמה כי ניסתה לעזור לטראמפ בבחירות, התגובה היתה יחסית מתונה. ראש הממשלה הרוסי דמיטרי מדבדב בירך את טראמפ בפייסבוק על השבעתו לנשיא ה-45. "אנחנו מוכנים למלא את חלקנו על מנת לשפר את היחסים", כתב ולא שכח לתקוף את הנשיא לשעבר ברק אובאמה ולהאשים אותו בערעור היחסים. עוד קודם להשבעה, דוברו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין ציין כי לאור חג נוצרי שנחגג ברוסיה, הנשיא לא יצפה בהשבעה. עם זאת, רשתות הטלוויזיה במדינה דיווחו בהרחבה על טראמפ ועל עסקיו והציגו אותו באור חיובי היום, ומוקדם יותר השבוע פוטין אף שיבח את טרמאפ בפומבי. דובר הקרמלין הודיע כי בימים הקרובים תיערך שיחת טלפון ראשונה בין שני המנהיגים.
הסינים טרם הגיבו על השבעתו של טראמפ
ראש ממשלת יפן שינזו אבה פרסם ברכה לנשיא הנבחר ואמר: "אנא קבל את איחוליי הלבביים, שתהיה לך הצלחה כבירה". אבה, שכבר נפגש עם טראמפ במהלך תקופת המעבר, אמר כי הוא מצפה בכיליון עיניים להגיע שוב לארה"ב על מנת "לחזק עוד יותר את הקשר עם הנשיא".
האפיפיור פרנציסקוס שלח ברכה פומבית משלו: "תחת הנהגתך, אני מקווה שמעמדה של אמריקה ימשיך להימדד, מעל הכול, על פי היחס שלה לעניים ולאלו שצריכים עזרה".
בסין, שטראמפ שם אותה על הכוונת במהלך הקמפיין ולאחריו בטענה כי היא גוזלת משאבים ומקומות עבודה מאמריקנים, לא התקבלה תגובה רשמית אך שופרו של השלטון, ה-People’s Daily, הביע תקווה מוקדם יותר השבוע כי טראמפ יפגין "מדינאות רבה יותר" אחרי שיישבע. כזכור, בשבועות האחרונים טראמפ הראה סימנים כי הוא עשוי לחמם את היחסים עם טאיוואן, לזעמם של הסינים.
גם השכנה מצפון, קנדה, שהפכה לסוגיה במהלך הקמפיין כאשר סלבריטאים בשמאל האמריקני איימו שיעברו אליה אם טראמפ ינצח, שלחה ברכה. ראש הממשלה ג'סטין טרודו אמר כי הוא "מחכה בכיליון עיניים לעבוד עם הנשיא טראמפ, עם הממשל האמריקני, עם הקונגרס ה-115 ועם הגורמים הרשמיים בארה"ב בכל הדרגים על מנת להחזיר את השגשוג למעמד הביניים משני צדי הגבול וליצור עולם בטוח ושלו יותר".
הפגנות נגד טראמפ בלונדון // צילום: איי.פי
כצפוי, השבעתו של טראמפ הובילה להפגנות ברחבי ארה"ב ומחוצה לה, בעיקר בקרב פעילי שמאל החוששים שממשלו החדש יהיה שמרני ביותר, או מצד כאלו שטענו כי הוא מהווה סכנה לדמוקרטיה בגלל התבטאויותיו הפרובוקטיביות. בלונדון מפגינים תומכים בסוגיות סביבתיות וזכויות לקהילה הגאה, שפרסו שלטי ענק על תשעה גשרים מעל נהר התמזה עם הסיסמה "בנו גשרים, לא חומות" – ברמז לחומה שטראמפ רוצה לבנות על גבול מקסיקו-ארה"ב. על פי הוושינגטון פוסט כמעט 200 גשרים נוספים ברחבי העולם כוסו בשלטים דומים. בפיליפינים שרפו מפגינים את דגל ארה"ב, ומנגד ברוסיה נראו אנשים צוהלים ברחובות, בין היתר משום שטראמפ נתפס כפרו-רוסי במובנים רבים. בסלובניה, ארץ מוצאה של האישה הראשונה החדשה מלניה, נרשמה שמחה גדולה ברחובות העיירה Sevnica, שם גדלה, ובימים הקרובים יתנהלו חגיגות שלמות לרגל כניסתה לתפקיד.
אבו מאזן: "מצפה לעבוד איתו"
בעולם הערבי כניסתו לתפקיד של טראמפ התקבלה בתגובות מעורבות. כבר בנאום ההשבעה שלו התייחס טראמפ לטרור האיסלאם הקיצוני ואמר כי הוא "ישמיד אותו". מנהיגי העולם הערבי לא רוצים להתחיל ברגל שמאל את מערכת היחסים עם הנשיא החדש בבית הלבן, ולכן מיתנו את תגובותיהם.
אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלשתינית, בירך את טראמפ עם השבעתו וכתב לו באיגרת כי הוא מצפה לעבוד איתו על מנת להגיע לשלום ועתיד בטוח לכולם. אולם לא כל הציבור הפלשתיני קיבל את השבעתו של טראמפ בצורה נעימה, מספר פעילים הציתו תמונה של הנשיא טראמפ באזור בית לחם ותלו כרזות בגנותו, זאת על רקע הצהרתו של טראמפ כי השגרירות תעבור לירושלים.
קבלת הפנים לטראמפ בבית לחם // צילום: אי.פי
גם נשיא מצרים א-סיסי בירך את טראמפ עם כניסתו לתפקיד. "אנו מקווים שתקופת נשיאותו של טראמפ תהיה התחלה חדשה למסלול היחסים בין מצרים לארצות הברית", אמר הנשיא המצרי והוסיף כי "קשרי החברות יהודקו, ויתחזק הקשר האסטרטגי המיוחד בין מצרים לארצות הברית. א-סיסי היה המנהיג הערבי הראשון ששוחח עם טראמפ עם בחירתו בנוובמבר האחרון.
ארגון המדינה האיסלאמית – דאעש , ערך קבלת פנים "חמה" לנשיא החדש. עיתון עיראקי טוען כי במערב מוסול צולמו פעילי הארגון כשהם משחקים עם בובה של טראמפ וכורתים את ראשה, ואף מאיימים לבצע פיגועי התאבדות בבית הלבן. תמונות לאימות הדיווחים טרם פורסמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו