אחד מסממני הסטטוס החשובים ביותר של כל איש ציבור הוא ניהול של חשבון טוויטר מצליח, ואם אתה נשיא ארה"ב עם 13.7 מיליון עוקבים, אז כנראה שהחשבון שלך חשוב - גם לזה שיירש את מקומך.
צילום: רויטרס
ברק אובאמה החל לצייץ ביוני 2013 והפך את חשבון הטוויטר שלו למקום מפגש לשאלות ותשובות עם הציבור הרחב.
חשבון הטוויטר של הנשיא לשעבר אובאמה, דקות לפני שסיים את תפקידו
עם זאת, גם הנשיא החדש דונלד טראמפ, ניהל קמפיין שלם מעל דפי הטוויטר כאשר התייחס לכל דבר ועניין, לעיתים בהתבטאויות חריגות וחריפות, והגיע ל-20 מיליון עוקבים ברשת החברתית. יש הסוברים כי בעזרת חשבון הטוויטר טראמפ ניצח את הבחירות. בראיון ל"סנדיי טיימס" טראמפ אף הודה: "כישורי המדיה החברתית שלי מילאו תפקיד מרכזי בניצחוני". בסיכום מסע הבחירות שלו ציין שימשיך להשתמש במדיה החברתית ובטוויטר גם במשרתו החדשה כנשיא ארצות הברית. עם זאת הבטיח טראמפ להיות מרוסן יותר בתפקידו הרשמי. לטראמפ יש 466 מיליון עוקבים בכלל המדיה החברתיות.
חשבון הטוויטר שליווה את הקמפיין של טראמפ
מה עושים עם החשבון של אובאמה?
עם בחירתו של טראמפ החלו בחברת טוויטר בשיתוף עם הנשיא הנבחר ועם הנשיא היוצא לנסות ולראות כיצד ניתן לשמר את 346 הציוצים אותם כתב אובאמה, ואיך להעביר את החשבון של טראמפ realDonaldTrump@ על כל ציוציו ו-20.1 מיליון העוקבים שלו לחשבון של נשיא ארה"ב החדש.
הציוץ האחרון של אובאמה
הוחלט כי הציוצים של הנשיא אובאמה יועברו לארכיון הלאומי של ארצות הברית תחת חשבון חדש שייקרא POTUS44@. גורל דומה צפוי גם לכל חשבונות הטוויטר האחרים של בכירי הבית הלבן – ביניהם למשל FLOTUS@ של מישל אובמה, או VP@ של סגן הנשיא ג'ו ביידן. הדבר נכון גם לגבי חשבונות הרשתות החברתיות האחרים של אובאמה.
אלפי התמונות וקטעי הווידיאו הרבים של הנשיא לשעבר יכנסו גם הם לארכיון ובעתיד יהיו זמינים להורדה, בעבור מי שיחוש צורך לצפות בהם בתדירות גבוהה בשל געגועים עזים לימי אובאמה העליזים.
כך, אתמול בשעה 19:00 בדיוק התבצעו חילופי הממשל גם בטוויטר, כאשר החשבון דונלד טראמפ הפך להיות POTUS@. טראמפ כבר הודיע כי ימשיך להחזיק בחשבון שליווה את הקמפיין שלו. בעת החלפת המשמרות, נעשתה טעות קטנה. מפעיל הדף של טראמפ בטעות העלאה תמונה של אובאמה מההשבעה, אולם עד מהרה תיקן את הטעות והתמונה החולפה בתמונתו של הנשיא טראמפ.
טראמפ צייץ בחשבונו החדש דקות לפני שעלה על מרפשת ההשבעה בגבעת הקפיטול. לאחר מכן הודה בציוץ אחר לאזרחי ארה"ב על קבלת הפנים החמה.
אובאמה ימשיך לתפעל את חשבונו הפרטי תחת השם BarackObama@, וכבר הזמין את אזרחי ארה"ב ליצור עימו קשר בקרן החדשה שהקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו