משטרת ישראל פירסמה סרטון המתעד את האירוע במהלכו נרצח השוטר רס"ב ארז (עמדי) לוי, במהלך התפרעויות קשות ואלימות מצדם של בדואים שניסו למנוע הלילה (רביעי) הריסת בתים בכפר הבדואי הלא חוקי אום אל חיראן, בנגב.
כוחות משטרה גדולים איבטחו את ההריסה וספגו אלימות קשה מצד מאות מתפרעים, בגיבוי חברי כנסת מהרשימה המשותפת. עוד לפני תחילת ההריסה, מחבל תושב חורה, ביצע פיגוע דריסה וחוסל על ידי השוטרים.
בסרטון ניתן לשמוע קולות ירי רבים, צעקות, ואת הניסיונות של המפגינים להפריע לכוחות הביטחון והמשטרה לבצע את משימתם. הירי הוא ירי אזהרה שבוצע על ידי המשטרה. מיד לאחר ביצוע הדריסה, נשמעים השוטרים זועקים "תעופו מכאן אחורה", במטרה למזער את כמות הנפגעים באירוע ולהשתלט על הנעשה במקום. כמו כן נשמעות הצעקות "תפסיקו לירות, תפסיקו לירות".
לקראת סוף הסרטון ניתן לראות את המפגינים מתעמתים עם כוחות הביטחון ופיצוץ של מה שנראה כמו זיקוקי דינור. כמו כן נראה ח"כ איימן עודה (הרשימה המשותפת) מיד לאחר פציעתו.
"המחבל, שימש כמורה בבית ספר בו כבר נעצרו שישה מורים שבחרו ללמד את האידאולוגיה של דאעש, במקום את תכנית הלימודים של משרד החינוך", כך סיפר מפכ״ל המשטרה, רנ״צ רוני אלשיך, בדברי ההספד לרס״ב ארז לוי ז"ל בהלוייתו שהתקיימה אחר הצהריים.
"לצערי", הוסיף המפכ״ל, "יש מי שמנצלים כל סיטואציה על מנת לייצר טרור. חבריך בלמו את רכב המפגע, הסתערו וניטרלו מיד את המפגע. לצערנו, הבוקר מנהיגים מסוימים במגזר, בחרו להסית לאלימות, במקום לגנות את הפיגוע. כולם יודעים כי המחבל, שימש כמורה בבית ספר בו כבר נעצרו שישה מורים שבחרו ללמד את האידאולוגיה של דאעש, במקום את תכנית הלימודים של משרד החינוך".
המפכ״ל הוסיף כי "המשטרה תמשיך במשימתה, תעמיק את השיטור והשירות בתוך המגזר הערבי, תמגר כל אלימות וכמובן, כמי שעל כתפיה מוטל גם בטחון הפנים, תלחם בטרור".
המפכ״ל העביר מסר לכל הנוגעים בדבר, כי "אירועי טרור רצחניים לא ישיגו את מטרתם וידנו תשיג את כל מי שינסה להרים יד על שוטרינו".
במקביל, משטרת ישראל מעדכנת כי בחיפוש בביתו של המחבל נמצא חומר רב שנשלח לבדיקה מקצועית. בין השאר נמצאו ספרים ושלושה עותקים של עיתון מה-5 בנובמבר 2015, שבכותרתו פיגוע דריסה צפונית לחברון בו נפצע לוחם במצב אנוש, וכן כותרת ראשית על פצצה של דאעש שהפילה מטוס.
הספרים בערבית נשלחו לבדיקת הגורמים המקצועיים. בנוסף, בנו של המחבל נחקר על ידי כוחות הביטחון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו