חברת יאהו עומדת להיעלם: בהודעה לבורסה מסרה אתמול החברה כי המנכ"לית מאריסה מאייר תתפטר ממועצת המנהלים של החברה מייד עם ביצוע המיזוג עם חברת התקשורת ורייזון. מאייר, ועימה דיוויד פילו ממייסדי החברה ועוד ארבעה חברים יתפטרו ממועצת המנהלים מייד לאחר סגירת העיסקה.
ורייזון רכשה את עסקי האינטרנט של יאהו, בסכום משוער של 4.8 מיליארד דולר. סכום העיסקה הסופי עדיין לא פורסם, אך ידוע שחברת ורייזון ביקשה להפחית מהמחיר שנקבע, לאחר הפריצה לשרתי יאהו, שבה נחשפו חשבונות של יותר ממיליארד משתמשים. שאר הנכסים של החברה, הכוללים בין היתר 15 אחוזים מענק המכירות הסיני "עליבבא" ו־35 אחוזים ב"יאהו יפן", ימשיכו כחברה עצמאית שתיקרא "אלטבה" Altaba. לפי התכנון, אתר יאהו ימשיך לפעול תחת הבעלות החדשה.
בהודעה לבורסה אתמול נכתב כי ההתפטרות של מאייר ועמיתיה "אינה בגלל אי הסכמה עם החברה בכל נושא הקשור לפעילותה, מדיניותה, או התנהלותה".
במועצת המנהלים של אלטאבה יהיו חמישה חברים, כולל מנהל קרנות הגידור הפעיל, ג'ף סמית'. מאייר, שקודם לתפקידה הנוכחי היתה מבכירי גוגל, תסייע בביצוע המיזוג, אך לא נמסר מה בדיוק יהיה תפקידה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו