הכרעת הדין בעין התקשורת הבינלאומית: בכל העולם סיקרו אתמול בהרחבה את הרשעת אלאור אזריה בהריגה ואת הסערה הציבורית שעורר המשפט. הסיקור עסק הן בהכרעה והן במחלוקת הציבורית בישראל שנחשפה במהלך המשפט, וביתר שאת אתמול עם תומו.
שער המהדורה האלקטרונית של העיתון "האינדיפנדנט" הבריטי שפורסם היום הוקדש למשפטו של אזריה, תחת הכותרת "נער הפוסטר של הימין הקיצוני הישראלי". בכיתובשליווה את תמונתו של אזריה ובני משפחתו בבית הדין נכתב כי החייל "ירה למוות בפלשתיני ששכב על האדמה" - מבלי לציין שמדובר במחבל שתיכנן לבצע פיגוע. המידע כן הוזכר בחלק מהתכנים שפורסמו באתר האינטרנט של העיתון.
צילום: רויטרס, אבי כהן, קובי ריכטר/TPS | צילום: רויטרס, אבי כהן, קובי ריכטר/TPS
עם פרסום הכותרות הראשונות בעקבות הרשעתו של אזריה, השמיטו חלק מגופי התקשורת המרכזיים בעולם את העובדה שאזריה ירה במחבל פלשתיני. רק בעקבות פנייה של גופי ביקורת שונים, שונו הכותרות והציגו תמונה מדויקת יותר.
העיתון הבריטי "גארדיאן" ציין בדיווח שלו כי המשפט "חשף מחלוקות עמוקות בחברה הישראלית". הכותרת המקורית של הידיעה, "חייל ישראלי נמצא אשם בהריגה לאחר שירה בפלשתיני פצוע", שונתה, לאחר שארגון UK Media Watch התלונן עליה. בהמשך היום הכותרת שונתה ל"חייל ישראלי הורשע בהריגתו של תוקף פלשתיני פצוע".

בדומה, הכותרת המקורית של אתר העיתון "ניו יורק טיימס" היתה: "אלאור אזריה, חייל ישראלי שירה בפלשתיני פצוע, נמצא אשם בהריגה". ארגון "קאמרה" הפרו־ישראלי טען אתמול כי עורכי העיתון שינו את הכותרת בעקבות פנייתם ל"חייל ישראלי שהרג תוקף פלשתיני פצוע הורשע בהריגה". בתוכן הידיעה נכתב בין השאר כי "לקראת ציון 50 שנים לכיבוש הישראלי בשטחים, המשפט הטעון העצים את הדיון על האתיקה הצבאית ועל מקומו של צה"ל בחברה הישראלית. המשפט עסק במידה לא פחותה במערכת הערכים של צה"ל... רבים בישראל, מדינה שבה השירות הצבאי הוא חלק מהזהות הלאומית, קראו לגבות את החיילים הצעירים הנשלחים למשימות מסוכנות". ארגון "קאמרה" ציין גם כי סוכנות הידיעות AFP שינתה את כותרת הדיווח שלה בעקבות הפנייה שלהם.
ברשת CNN ציינו כי "חייל ישראלי הורשע בהריגה במשפט מתוקשר". רשת החדשות האמריקנית דיווחה מישראל מספר פעמים אתמול, וכתבה בארץ, אורן ליברמן, ציין בין השאר כי "המשפט גרם לחילוקי דעות בציבור הישראלי".
גם האתר של המגזין הגרמני "דר שפיגל" התייחס למשפט אתמול וציין בין השאר כי "גם לגרמניה יש מה ללמוד מישראל בכל הנוגע לשמירה על ערכי מדינת חוק בעת מאבק בטרור".

גם בעולם הערבי דיווחו על הרשעתו של אזריה, אולם בעיקר דיווחים לאקוניים, שבהם הודגש כי עדיין לא נגזר עונשו וכי הלחץ הציבורי בישראל עלול להביא לכך שאזריה יזכה לחנינה או לעונש מופחת.
משרד החוץ ברמאללה הגיב להרשעתו של אזריה ומסר כי "בישראל מנסים להציג זאת כמעשה בודד, אך צריך לשפוט לא רק את החייל הרוצח אלא את כל מערכת הכיבוש הישראלית". גם בירדן הגיבו רשמית להרשעה: "על החייל הרוצח להיות מורשע ברצח בדם קר".