בדרך להגשמת אחת מהבטחות הבחירות מעוררות הסערה ביותר? צוות מעבר השלטון של הנשיא הנבחר, דונלד טראמפ, הגיש בקשה נרחבת למסמכים והערכות בנוגע להקמת מחסום גבול עם שכנתה של ארה"ב מדרום, מקסיקו.
סוכנות הידיעות רויטרס גילתה כי הבקשה, שהוגשה למחלקה לביטחון המולדת האמריקנית, נועדה על מנת להעריך את אופי ועלות של מבצע הקמת חומה בגבול המקסיקני. בבקשה נכלל גם סעיף העוסק בהגברת יכולות הכליאה וההחזקה במעצר של מהגרים בלתי חוקיים ושל מערך מעקב אווירי שצומצם באופן דרמטי תחת שלטונו של הנשיא היוצא, ברק אובמה.
הבקשה הוגשה בתחילת החודש שעבר על ידי צוות מעבר השלטון של הנשיא הנחר והייתה אחד מהצעדים המשמעותיים הראשונים שננקטו על ידי צוות המעבר של הנשיא. צוות המעבר השלטוני סירב להגיב לשאילתא של סוכנות הידיעות רויטרס באשר לאופי הבדיקה שנערכת.
על פי מידע שהגיע לרויטרס, בקשה דומה הגיע מצוותו של הנשיא הנבחר גם לגבי הגבול הצפוני של ארצות הברית עם שכנתה קנדה. על אף כי אין מידע אמין כי טראמפ אכן מתכוון להגביר את האבטחה והניטור בגבול הקנדי, אין לשלול אפשרות כזו על הסף.
בניית החומה בגבול במקסיקו ונקיטת יד קשה נגד מהגרים היו מהבטחות הבחירות הבולטות והשנויות במחלוקת של טראמפ במהלך מסע הבחירות וכעת נותר לראות כיצד יפנה הנשיא הנבחר לטפל בסוגיה בהגיעו לחדר הסגלגל.