זכרתם לתדלק? מחיר הדלק עלה ב-20 אגורות לליטר

שנה חדשה - מחיר חדש • ליטר בנזין אוקטן 95 חצה את רף 6 השקלים ועומד על 6.16 שקלים בשירות עצמי • הסיבה להתייקרות: זינוק של יותר מ־50% במחירי הנפט ב־2016

מהרו לתחנה לתדלק // צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף  // מהרו לתחנה לתדלק // צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף  ,
מהרו לתחנה לתדלק // צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף // מהרו לתחנה לתדלק // צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף

החל מאמש (בין שבת לראשון) בחצות עלה מחיר תדלוק מיכל דלק מלא של 40 או 50 ליטר ב־8 או 10 שקלים, בהתאמה. מחיר הדלק התייקר ב־20 אגורות לליטר, עלייה של 3.36 אחוזים, כאשר מדובר בהוצאה צפויה נוספת של בין 35 ל־43 שקלים בחודש ינואר. 

מחיר ליטר בנזין אוקטן 95 עלה ל־6.16 שקלים בשירות עצמי ול־6.35 שקלים בשירות מלא, הכולל עמלת מתדלק של 19 אגורות לליטר.

מחיר הדלק באילת, שם לא משלמים מע"מ, התייקר ב־17 אגורות לליטר, עלייה של 3.34 אחוזים. מחיר ליטר בנזין אוקטן 95 בשירות עצמי בעיר הדרומית עלה ל־5.26 שקלים, ובשירות מלא ל־5.42 שקלים.

מחירי הדלק התייקרו מאז חודש מארס 2016 ב־62 אגורות במצטבר, זינוק כולל של 11.3 אחוזים. מחיר ליטר בנזין עלה מ־5.54 שקלים במארס אשתקד ל־6.16 שקלים בינואר 2017, הוצאה של עוד 24.8 שקלים בתדלוק מיכל מלא של 40 ליטר ו־31 שקלים בתדלוק מיכל מלא של 50 ליטר. בנוסף, משקל המסים במחיר הדלק הסופי לצרכן עלה מ־64 אחוזים ל־67 אחוזים, מהם 52 אחוזים מס הבלו על הדלק ו־15 אחוזים מע"מ, והוא עומד על 3.89 שקלים לליטר.

העלייה החדה במחירי הדלק בישראל מיוחסת להתייקרות חדה בשיעור של 14 אחוזים במחירו של הבנזין הבינלאומי באגן הים התיכון, בעקבות התייקרות חדה במחירי הנפט בעולם, שזינקו ב־2016 בשיעור החד ביותר זה שבע שנים. 

אם להאמין לחזאים בתחום - הרי מגמה זו עשויה להימשך גם לתוך 2017. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה אתמול כי ביום שישי האחרון הגיע מחיר חבית נפט גולמי ל־53.72 דולרים, עלייה של כ־45 אחוזים בתוך שנה. מחיר חבית נפט מסוג אחר - סוג ברנט, זינק עוד יותר, בכ־52 אחוזים באותה שנה. על פי ה"וול־סטריט ג'ורנל", המומחים צופים המשך עלייה במחיר הנפט, עקב הסכם אופ"ק לקיצוץ התפוקה הגלובלית בכ־2 אחוזים, כאשר ההערכות הן כי מחיר חבית יטפס במהלך השנה הקרובה לכיוון 60 דולרים. 

סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה בסוף השבוע כי מנהלי קרנות הגידור שילשו בתוך שנה, ביחס לסוף 2015, את היקפי ההימורים שלהם כי מחיר הנפט ימשיך לטפס בשנה החדשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר