לגזור ולשמור: כל השינויים בחשבון הבנק שלכם ב־2017

חיסכון לכל ילד, ירידה בשיעור מס הכנסה לבעלי הכנסות נמוכות ותוספת של ימי חופשה • השנה האזרחית החדשה מביאה עימה חוקים כלכליים רבים שישתלם לכולנו להכיר

אילוסטרציה  //  צילום: GettyImages // אילוסטרציה ,
אילוסטרציה // צילום: GettyImages // אילוסטרציה

השנה האזרחית החדשה עוד רגע בפתח, ומייד לאחר הנשיקה המסורתית ייכנסו לתוקף מגוון חוקים ושינויים כלכליים שצפויים להשפיע על הארנק של כולנו. ריכזנו עבורכם את הבולטים שבהם:

• "חיסכון לכל ילד" יוצא לדרך: החל ‭ 1־מ‬בינואר 2017 תפקיד המדינה 50 שקלים בכל חודש עבור כל ילד עד גיל ‭ ,18‬נוסף על הקיצבה החודשית המשולמת להורים מדי חודש. את הסכום יהיה אפשר להגדיל ‭ 50־ב‬שקלים נוספים שיקוזזו מכספי הקיצבה החודשית המשולמת עבור כל ילד. 

הסכום שייצבר במהלך שנים אלו ינוהל בתוכנית חיסכון בבנק או בקופת גמל בהתאם לבחירת ההורים. מי שיבחר להגדיל את החיסכון השנתי ‭ 50־ב‬שקלים נוספים לחודש על חשבון הקיצבה יגדיל את סכום החיסכון בשנה ‭ 1,200־ל 600־מ‬שקלים עבור כל ילד. 

ההורים יוכלו לבחור עד ‭ 1‬ביוני 2017 היכן ינוהלו כספי החיסכון של הילדים, בקופת גמל או בבנק, ובאיזה מסלול יושקעו הכספים, מתוך רשימת קופות הגמל והבנקים שנבחרו. את הבחירה ההורים יוכלו לבצע באתר האינטרנט "חיסכון לכל ילד", ‭www.hly.gov.il‬, או במוקד טלפוני שמספרו ‭ .*2637‬ במקרה שההורים לא יבחרו היכן ינוהלו כספי החיסכון, הכסף ייחסך בהתאם למסלול ברירת מחדל, לילדים עד גיל 15 בקופת גמל, ולילדים מעל גיל 15 בבנק. 

• מחיר החשמל צפוי לעלות ב־3.7%, כך אישרה בימים האחרונים מליאת מועצת החשמל. בין הסיבות להתייקרות - זינוק חד במחיר הפחם בחודשים האחרונים. הפחם עדיין משמש את תחנות הכוח של ישראל, למרות השימוש המוגבר והרצוי בגז הטבעי. המשמעות היא תוספת של יותר מכ־150 שקלים לשנה בעלות החשמל למשק ביתי ממוצע.

• מחיר המים בדרך למטה: שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, ד"ר יובל שטייניץ, הודיע השבוע כי בכוונתו לקדם את תיקון 27 לחוק המים שיוביל להפחתה של בין 13% ל־15% במדרגה הראשונה של מחיר המים. 

• הארנונה מתייקרת. בדיקה שערכו עוה"ד מיכאל רוזן ושלומי ברקאי ממשרד עוה"ד מיכאל רוזן ושות', המתמחה במיסוי עירוני, העלתה כי ב־2017 תועלה הארנונה ב־1.77% ביחס לתעריף שהיה נהוג בינואר 2016. עוד נמצא כי 98 רשויות ביקשו לבצע שינויים חריגים בארנונה, מהם חלק גדול לא אושר וחלק אושר באופן חלקי.     

• ירידה בתשלום מס הכנסה: שינוי במדרגות המס שיזמה הממשלה יוביל להעלאת המדרגה התחתונה שעליה משלמים 10% מס הכנסה מ־5,220 שקלים ל־6,220 שקלים. גם המדרגה השלישית תוגבה מ־13,860 ל־14,320 שקל. המשמעות: אם אתם משתכרים עד 20,000 שקל ברוטו, הנטו צפוי לגדול. למשתכרים מעל שכר זה צפויה דווקא עלייה בנטל המס.

• הריבית תעלה? ב־2017 מתוכננות שלוש העלאות ריבית בארה"ב. כך לפי הערכות הבנק הפדרלי עצמו. ייתכן שבקרוב ייגמר עידן הריבית האפסית בארה"ב, ואם אכן כך יקרה, נראה כי גם לבנק ישראל לא תהיה ברירה והנגידה ד"ר קרנית פלוג תיאלץ להעלות את הריבית. השנה הקרובה עשויה להיות שנת מפנה. 

• הדלק מתייקר בחצות שבין שבת לראשון, ב־3.36%. מחירו יחצה את קו 6 השקלים הסימבולי. מדובר בהתייקרות של 20 אגורות לליטר אוקטן 95 בנזין, שמחירו בינואר 2017 יעמוד על 6.16 שקלים. תוספת על שירות מלא עומדת על 19 אגורות כולל מע"מ ולא תשתנה.

• תוספת ימי חופשה: חקיקה של ח"כ רחל עזריה תוביל להוספת שני ימי חופש לכל עובד. התוספת פוצלה - יום אחד כבר נוסף בקיץ שעבר ואחד נוסף יתווסף בתחילת השנה. כלומר, אם אתם עובדים 5 ימים בשבוע, יגדל מספר ימי החופש המינימלי שלכם מ־10 ל־12, ולעובדים 6 ימים בשבוע מספר ימי החופש השנתיים יעלה מ־12 ל־14 ימים בשנה.   

• שכר המינימום עולה: בתחילת 2017 תחול פעימה נוספת שתעלה את שכר המינימום מ־4,825 שקלים בחודש ל־5,000 שקלים בחודש. כבר כעת שכר המינימום בישראל הוא מהגבוהים בעולם, וכעת היא תתקרב עוד יותר לפיסגה. הפעימה הבאה מתוכננת ל־1 בדצמבר 2017, אז יעלה שכר המינימום פעם נוספת ל־5,300 שקלים בחודש.

• מס דירה שלישית: לאחר מאבקים סוערים המס עבר בוועדת הכספים, ולכן צפוי להיכלל בחוק ההסדרים יחד עם התקציב הדו־שנתי. תקרת המס תעמוד על עד 18 אלף שקלים בשנה לכל דירה מהדירה השלישית. כמה תהיה שווה הדירה לצורך חישוב המס? האוצר יציג מחשבון עם הנוסחה.

• מס החברות יורד: שיעור המס שחברה תשלם למדינה על רווחיה ב־2017 צפוי לרדת מ־25% ל־24%. ב־2018 יירד מס החברות באחוז נוסף, ל־23%. לצעד צפויה השלכה חיובית על הכלכלה, שכן הוא צפוי להגביר את הצמיחה ולהפנות משאבים לפירמות הפרטיות להשקעות נוספות. 

• הקלות לחברות הייטק: כחלק מחוק ההסדרים אושרו הקלות לחברות הייטק ותעשייה כחלק מחוק עידוד השקעות הון. המס של חברות עם מחזור של עד 10 מיליארד שקל יקטן מ־9% ל־7.5% באזורי הפריפריה העומדים בקריטריונים.

• המס על הגרלות עולה: המס על זכייה של יותר מ־50,000 שקלים בהגרלות עומד לעלות מ־30% ל־35%. זאת כחלק מהרפורמות שיזם שר האוצר משה כחלון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר