שיא שומן במעדן חלב חדש של תנובה עורר לאחרונה לא רק את סקרנותם של ישראלים רבים, אלא גם את התנגדותם של אנשי משרד הבריאות. המעדן "יולו גנאש" בטעם שוקולד מריר מכיל לא פחות מ־39 אחוזי שומן, משמעותית יותר ממעדנים אחרים על מדפי הסופרמרקט. לשם השוואה, מעדנים אחרים של המותג יולו (YOLO) הכילו עד כה אחוזי שומן חד־ספרתיים.
"בשום פנים ואופן לא הייתי אוכל את המעדן החדש של תנובה", אמר שלשום מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב בערוץ 2, "כשחברות המזון מצפצפות עלינו... זה באמת חמור מאוד. אין סיבה שהציבור יצרוך דברים כאלה".
בתנובה מסרו בתגובה: "מיומו הראשון, יולו הוגדר ופורסם לא כמוצר צריכה יומיומי. אנו חושבים שיש להשאיר לצרכנים להחליט איזה קינוח הם בוחרים לאכול".
לא רק אנשי משרד הבריאות הוצאו משלוותם בעקבות הפרסום על אודות המעדן החדש. יפעת שמר, פעילה וחברה בקבוצת הפייסבוק "הורים נגד ג'אנק לילדים שלנו", אמרה אמש: "ממש רתחתי מזעם על המעשה של תנובה עם המעדן המשמין שלהם, 'יולו'. לכן, בדרך הביתה עצרתי אצל הקצב, קניתי גוש שומן גדול, ומסרתי אותו במשרדי הנהלת תנובה למנכ"ל החברה, מר אייל מילס". בתנובה אמרו שהם מגנים את התנהגותה וכי "אין מקום לאף אדם לקבוע לאנשים מבוגרים אילו קינוחים הם יאכלו".
פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת ונשיא עמותת "מהיום - הפורום לאורח חיים בריא" אמר כי: "בארה"ב בשנות ה־70, מתוך רצון לצמצם את השומן הרווי, הוסיפו כפיצוי חברות המזון בעיקר סוכרים. התוצאה היתה השמנת יתר ונזקים בריאותיים מרחיקי לכת. גם התהליך ההפוך, וכפיצוי הגדלה של אחוזי השומן הרווי יביא לעלייה במשקל ולנזקים בריאותיים."
המעדן החדש מגיע למדפים בעיצומה של מעין "מלחמת מזון" בין גורמים רגולטוריים בכירים לבין תעשיית המזון. החודש קרא שר הבריאות ליצמן לציבור להימנע מאכילת סופגניות. במקביל, הודיע משרדו בנובמבר על סימון מוצרי מזון "שליליים" בצבע אדום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו