שוטר נאשם כי העביר מידע לחשוד

השוטר, המשרת בימ"ר דרום, העביר תמורת שוחד מידע על החקירה לנאשם • החשוד ברח בינתיים מהארץ

הנאשם ניצל את סמכויותיו כשוטר לטובת רווח כספי. למצולמים אין קשר לכתבה // צילום ארכיון: יוסי זליגר // הנאשם ניצל את סמכויותיו כשוטר לטובת רווח כספי. למצולמים אין קשר לכתבה // צילום ארכיון: יוסי זליגר

מח"ש הגישה היום (שלישי) לבית המשפט המחוזי בירושלים, באמצעות עו"ד רונן יצחק, כתב אישום נגד דניס קורובקוב, שוטר המשרת ביחידה מסווגת ביותר בימ"ר דרום במשטרת ישראל, בגין עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, לקיחת שוחד, שיבוש מהלכי משפט, מרמה והפרת אמונים, גילוי בהפרת חובה, הפרת חובת סודיות ופגיעה בפרטיות.

מכתב האישום עולה כי ג', אזרח ישראלי שנמלט לאוקראינה מיד עם היוודע דבר הגשת כתב האישום נגדו, נחקר בגין חשד לעבירות הלבנת הון ועבירות על חוק המע"מ. מעטים בימ"ר דרום, היחידה שהייתה אמונה על החקירה נגדו, ידעו על החשדות המיוחסים לג'. במהלך חודש נובמבר האחרון, ניצל קורובקוב את סמכויותיו, יצר קשר עם הנאשם, ועד למעצרו העביר מידע סודי לג', כולל דבר החקירה הסמויה המתנהלת נגדו ובתמורה דרש תשלום שוחד. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר