בנט: "שוברים שתיקה? – לא בבית ספרנו"

אחרי שעדכון חוזר מנכ"ל לא עזר להשאיר את נציגי הארגון מחוץ לכותלי בית הספר, שר החינוך פונה לחקיקה • "מבקש לשמור על מעמדו וכבודו של צה"ל בחברה הישראלית"

עדכון חוזר המנכ"ל לא סייע. בנט // צילום: דודי ועקנין // עדכון חוזר המנכ"ל לא סייע. בנט // צילום: דודי ועקנין ,
עדכון חוזר המנכ"ל לא סייע. בנט // צילום: דודי ועקנין // עדכון חוזר המנכ"ל לא סייע. בנט // צילום: דודי ועקנין

חוק חדש יאסור על גופים שפועלים נגד צה״ל להיכנס לבתי ספר, כך מתכוון להילחם שר החינוך, נפתלי בנט, ב"שוברים שתיקה". שר החינוך עדכן חוזר מנכ"ל שביקש למנוע מהם להרצות בפני תלמידים, אולם הדבר לא הניב את התוצאות הרצויות כאשר בתי ספר המשיכו להזמין את הארגונים להרצאות בפני תלמידים.

שר החינוך נפתלי בנט מוביל בימים אלה הצעת חוק שהוכנה והוגשה על ידי חברי הכנסת שולי מועלם ובצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) כנגד ארגונים שפועלים בארץ ובעולם נגד חיילי צה״ל. לדבריו, בקרב סיעות האופוזיציה והקואליציה ישנה תמיכה נרחבת בהצעת החוק.

על פי הצעת החוק, לשר החינוך תהיה הסמכות לאסור על אישים או ארגונים שאינם חלק ממערכת החינוך לקיים פעילות בתוך המוסד חינוכי כאשר אופי הפעילות הוא כזה החותר תחת מטרות החינוך, או כזה הפועל לפגוע בחיילי צה"ל

יש לציין כי בשבועות האחרונים בעקבות הרצאות של "שוברים שתיקה" בפני תלמידים, ניסו במשרד החינוך למנוע מקרים דומים ועדכנו חוזר מנכ"ל בנושא. אלא שבחוזר המנכ"ל החדש רשום שלא תותר הרצאות של אירועים שפוגעים בלגיטימיות של מדינת ישראל - דבר שבפועל לא מונע את כניסת "שוברים שתיקה" למוסדות החינוך. מנהלים שביקשו לאתגר את המערכת המשיכו להזמין את אנשי הארגון להרצאות ולאחר מכן הוזמנו לבירור במשרד החינוך.

"ארגונים שפוגעים בחיילי צה"ל לא ייכנסו לבית הספר". נדב היימן, פעיל "שוברים שתיקה" // צילום ארכיון: קוקו

השר בנט התייחס להצעת החוק ואמר כי ״ארגונים שמסתובבים בחו״ל ופוגעים בחיילי צה״ל לא ייכנסו לבתי ספר. מערכת החינוך משקיעה רבות בקידום ערכים כגון תרומה למדינה ואף גוף שפוגע במדינה בארץ או בחו״ל לא ישחית זאת. בשבועות הקרובים נפעל יחד עם כל שותפינו לממשלה ולכנסת ונעביר את החוק החשוב הזה״.

עוד באתר:

שלג בחרמון ובצפון הגולן - כביש 2 נחסם בעקבות הצפה

"דרישה מוגזמת מהאופוזיציה ומהתקשורת למתוח ביקורת על הממשל האמריקני"

הרפובליקנים זועמים: אובאמה במירוץ מטורף

לא אספתם? הקנס קפץ נגד "מוקשים על המדרכות"

סעיפי הצעת החוק, שתעלה ככל הנראה לאישור ועדת שרים לחקיקה בשבועיים הקרובים, תוגש בניסוח הבא: ״כתוספת לחוק החינוך הממלכתי מבקש לחנך לשירות משמעותי בצבא הגנה לישראל, ולשמור על מעמדו וכבודו של צה"ל בחברה הישראלית".

״שר החינוך רשאי למנוע כל פעילות במוסד חינוך בכל צורה שהיא, על ידי אנשים או ארגונים מן החוץ, שיש בפעילותם סתירה מהותית ובוטה למטרת החינוך על פי חוק זה, או שעל ידי פעילותו של אותו אדם או ארגון קיים החשש שיועמדו לדין חיילי צה"ל, בערכאות בין לאומיות ובמדינות זרות, על פעולה שביצעו במסגרת תפקידם". 

מ"שוברים שתיקה" נמסר בתגובה: "בנט יכול להמשיך בניסיונות שלו להפוך את מערכת החינוך למערכת החינוך לכיבוש ולרסק כל ערך דמוקרטי על מזבח מפעל ההתנחלויות - זה נכשל בעבר וזה ייכשל גם הפעם. מי שפוגעים בחיילי צה"ל הם מי שהפכו את צה"ל מצבא הגנה לישראל לצבא הגנה על מאחזים לא חוקיים. על אפו וחמתו של בנט ו"האח" לפיד - אנחנו נמשיך להילחם בכיבוש של בנט וסמוטריץ' בכל מקום, גם במערכת החינוך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר