סאגת פינוי עמונה נמשכה גם היום (חמישי) לאחר שנשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, סירבה להסתפק בנוסח שהגישו תושבי עמונה, בו הם מתחייבים לפינוי שקט, ודרשה כי יגישו הודעה חדשה, מנוסחת באופן שאינו מתנה פינוי שקט במימוש המתווה.
התושבים נאלצו להגיש הודעה שבה הם מתחייבים להתפנות בשקט, ללא התנגדות, יקרה מה שיקרה. הערב, החליטו השופטים לקבל את בקשת המדינה ולדחות את פינוי עמונה ב 45 יום, תוך שהם מותחים ביקורת על השיהוי הרב במימוש פסק הדין, שהוביל לכל הסאגה הזאת.
כזכור, בעקבות בקשת המדינה לדחות את פינוי עמונה, כדי לאפשר לה לחפש פתרונות מגורים זמניים לתושבים, במקום חלקה 38 שיועדה למפונים אך מתבררת כעת כחלקה עם בעלים ויורשים פלשתינים, דרש הרכב השופטים בראשות נאור, מתושבי עמונה להצהיר בלשון חד משמעית כי הם מסכימים ומתחייבים כולם, כאיש אחד, לפינוי. השופטים הורו לתושבים להגיש את תשובתם עד עשר בבוקר היום (חמישי).
"מחויבים לפינוי שקט ללא התנייה"
דרישת בג"צ גרמה לקושי רב ולדיונים בין התושבים, שהרי חלקם התנגדו למתווה עמונה והצביעו בשבוע שעבר נגדו וכעת מצאו עצמם נאלצים להתחייב לפינוי ללא התנגדות. לבסוף, בתום דיונים ממושכים ביניהם ובין גורמים בלשכת ראש הממשלה, ולאחר שחלף הזמן שהוקצב להם על ידי בג"צ, נמצאה הפשרה וההודעה הוגשה. "למען הסר ספק, כלל המשיבים תושבי עמונה רואים את עצמם מחויבים בחתימת הנהגת הישוב הנבחרת, להסכם פינוי ולקידום אפשרויות הסדרת עמונה וממילא גם למתווה המצורף אליו, על פיו הם מתחייבים לפינוי בדרכי שלום וללא כל עימות והתנגדות, וזאת בהתאם להחלטה שהתקבלה בישוב. מובן שהתושבים משוכנעים שהמדינה תעמוד אף היא בהתחייבויותיה שלה המפורטות בהסכם שנחתם בין הצדדים". על ההודעה לא חתמו כל התושבים, כפי שדרש בג"צ, אלא שני נציגים של התושבים.
זמן קצר לאחר הגשת ההודעה, שחררו השופטים, בראשות נאור, החלטה נוספת שדחתה את הנוסח שהוגש להם: "לא זו הייתה ההצהרה שהתבקשה.. ההצהרה שהתושבים אמורים היו למסור על פי החלטתנו מאתמול הייתה אמורה להיות הצהרה בלשון חד משמעית לפינוי בדרכי שלום ובלא התנגדות", כתבה נאור והקציבה לתושבים זמן, עד השעה חמש אחר הצהריים, להגיש את הנוסח הנדרש. כל זה התרחש כאשר לכולם ברור כי אם תידחה בקשת המדינה, הפינוי הכפוי יצא מיד לדרך, שכן המועד האחרון שהקציב בג"צ לפינוי עמונה, היה יום ראשון הקרוב.
בפעם הזאת התושבים כבר לא התמהמהו. כולם הבינו כי הסיפור הזה כבר גמור. זמן קצר לאחר מכן הגישו עורכי דינם, בשמם, את ההודעה הבאה: "המשיבים מבהירים, למען הסר ספק, כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות, ולמען הסר ספק נוסף, הם מבהירים עוד כי מחויבותם הינה ללא התניה". וכך נותרו התושבים, שנאבקו במשך זמן רב כדי למנוע פינוי מבלי שיינתן להם פתרון חלופי על ההר של עמונה, בלי שום דבר כמעט למעט התחייבות של המדינה לעשות מאמצים לקדם פתרונות משפטיים שיאפשרו הקמת ישוב קבע על ההר – מהלך שספק אם יצא לפועל ויעבור בסופו של דבר את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה.
בתגובה לדחיית הפינוי, אמרו ביש דין: "אף שבג"צ קבע כי הנימוקים שהוצגו לעיכוב הפינוי אינם מספיקים, הסכימו השופטים לבקשה החצופה ולא דחו על הסף את העסקה המושחתת שנרקמה בין הממשלה לפורעי החוק בעמונה. המדינה לא מסתירה את העובדה שאין כיום מתווה להעברת מתנחלי עמונה ולכן כל מטרת הדחייה היא לנסות ולמצוא איך לעקוף את החוק ולהימנע מביצוע פסק הדין. אנו נמשיך לפעול כדי להבטיח שהדחיה שניתנה למדינה לא תשמש למציאת דרכים חדשות להימנע מהשבת האדמות לבעליהן החוקיים".