דו"ח: תמותת תינוקות בחורף כפולה מאשר בקיץ

בשמונה השנים האחרונות נפטרו בחודשי החורף 165 תינוקות • גורמי סיכון נפוצים: חימום יתר של סביבת התינוק, מחלות בדרכי הנשימה וחנק מגופים בסביבתו

אילוסטרציה // צילום: GettyImages // אילוסטרציה // צילום: GettyImages

תמותת תינוקות מ"מוות בעריסה" גבוהה פי ‭ 2.2‬ בחודשי החורף מאשר בקיץ. בשמונה השנים האחרונות נפטרו בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר 165 תינוקות עד גיל שנה מסיבה פתאומית ובלתי מוסברת (מוות בעריסה‭.(‬

זאת לעומת 72 תינוקות בחודשים יוני, יולי ואוגוסט. כך עולה מנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ועמותת עתיד לחקר ומניעת מוות פתאומי בתינוקות. בשנים ‭ 2014-2008‬ אירעו 409 מקרים של מוות בעריסה (המהווים 40 אחוזים ממקרי המוות של תינוקות בגילאים אלו‭,(‬ מתוכם 165 תינוקות בחודשים דצמבר-פברואר ‭ 244-ו‬ תינוקות בשאר חודשי השנה.

"חימום יתר של סביבת השינה, הל- בשת התינוק בשכבות ביגוד עודפות וזיהומים בדרכי הנשימה הם בין הסיבות התורמות לעלייה הבלתי נתפסת במספר התינוקות המתים לפתע בחודשי החורף‭,"‬ מסבירה ד"ר ענת שץ, יו"ר עמותת עתיד לחקר ולמניעת מוות פתאומי בתינוקות.

"ממצא אפידמיולוגי מטריד במיוחד הוא כי בחורף הסיכון למוות פתאומי של תינוק שהושכב לישון על בטנו גבוה פי 5 בהשוואה לקיץ (פי ‭ .(2.1‬ התינוק מווסת את טמפרטורת גופו דרך הראש והפנים. תינוקות ששוכבים על הבטן נוטים לחימום יתר ומתקשים לווסת את חום גופם. גם מחלות בדרכי הנשימה, השכיחות בחורף, מהוות גורם סיכון נוסף למוות בעריסה. כמו כן, שמיכות, כובעים וחפצים רכים בסביבת התינוק עלולים לכסות את פניו, ולגרום לחנק‭,"‬ מוסיפה ד"ר שץ.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר