אוכל 20 אלף קלוריות בארוחה – ונשאר בריא

אכלן תחרותי מספר את הסודות שמאחורי האתגרים שכולנו מתפלאים (ולרוב נגעלים) לראות • "זה דורש משמעת, מספר מתחרים מתו"

 ,

אחד האכלנים התחרותיים המוכרים בבריטניה טוען שלמרות שהוא אוכל 20 אלף קלוריות כמעט בכל ארוחה, הדיאטה שלו מאוזנת ובריאה.

אדם מוראן, בן 31 מהעיירה קאסלפורד (Castleford) ליד לידס, הוא אכלן תחרותי מקצועי וכן בלוגר מוכר. כ-20 אלף בני אדם מנויים לערוץ ה-YouTube שלו, פחות או יותר אותו מספר קלוריות אותן יכול לצרוך מוראן בתוך פחות משעה.

פעם בחמישה ימים בערך, מוראן אוכל ארוחה גדולה, בין אם זה בתחרות או עבור צילום של סרטון.

בימים שלפני ואחרי, לעומת זאת, הוא אוכל מעט. "כל מה שאני אוכל הוא קצת יוגורט, קצת חלבון וכמה פירות בימים שלאחר זלילה", סיפר מורן.

הוא הסביר כי לאחר שאוכלים ארוחה השווה לצריכת הקלוריות של בין ארבעה לחמישה ימים, לא באמת רעבים ביום שלמחרת. "זה דורש משמעת – אם אוכלים הרבה בצורה בלתי סבירה ללא הכנה, ניתן להשמין – ובמצב קיצוני אף למות", אמר מוראן.

למעשה מוראן, כמו רוב האכלנים התחרותיים, בריא לחלוטין ובכושר מעולה. הוא מתאמן, ובודק את עצמו באופן קבוע אצל הרופא שלו. ביומיום מוראן אוכל בריא. הוא נוהג להכין לעצמו אורז עם כרובית וירקות, ובשר רזה מוקפץ.

בארצות הברית וביפן לוקחים את תחרויות האוכל ברצינות והן נחשבות לספורט שמשודר בערוצי ספורט כמו ESPN.

כאשר 20 אלף דולרים מונחים על הכף, ההנאה מהאוכל נעשית משמעותית פחות. בתחרות האכילה הגדולה בעולם, המכונה "תחרות אכילת הנקניקיות של ניית'ן", המתקיימת בברוקלין (ניו יורק) ב-4 ביולי בכל שנה, המתחרים רשאים לטבול את הנקניקיות שלהם במים כדי שירדו בקיבה בקלות.

ביום של אתגר אכילה, מוראן מתחיל את ההכנה שלו בשתיית כארבעה ליטרים של מים בתוך דקה, שמטרתם להרחיב את הבטן מבלי למלא אותה.

"יש צד אפל בספורט הזה", גילה מוראן, והוסיף: "מספר מתחרים התכוננו לתחרויות, שתו כמויות חסרות תקדים של מים, ומתו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר