13 תלונות: הוארך ב־8 ימים מעצרו של אלון קסטיאל

7 נשים נוספות התלוננו על איש חיי הלילה מאז שלשום • קסטיאל משתף פעולה עם החקירה ומכחיש מכל וכל כי תקף את המתלוננות: "יחסי המין היו בהסכמה" • המשטרה לא טוענת שהשתמש בסם אונס • חברו נעצר בחשד שהיה עד לתקיפות - ולא מנע אותם

אלון קסטיאל בביהמ"ש // צילום: יוסי זליגר // אלון קסטיאל בביהמ"ש // צילום: יוסי זליגר

מעצרו של יזם הנדל"ן ואיש חיי הלילה אלון קסטיאל הוארך אתמול בשמונה ימים, זאת לאחר חקירה אינטנסיבית שארכה 12 שעות. בדיון במעצרו בבית משפט השלום בתל אביב הצטברו נכון לאמש 13 תלונות בגין אונס ועבירות מין שונות.

שמואל בוכריס

קסטיאל משתף פעולה עם המשטרה ומוסר את גרסתו בפירוט. בחקירתו ממשיך יזם הנדל"ן להכחיש את המיוחס לו וטוען כי היחסים היו בהסכמה. על פי חדשות 2, כשנשאל אם עשה שימוש בסם אונס, כפי שטענו המתלוננות, ענה: "מעולם לא השתמשתי בסם אונס, אין לי מושג מה זה סם אונס". קסטיאל הכחיש מכל וכל כי תקף אותן, וטען: "לא כפיתי עצמי על אף אחת מבין המתלוננות נגדי. מדובר בעלילות שקריות". 

נראה כי המשטרה קיבלה את גרסתו של קסטיאל, שכן בדיון בבית המשפט אמר נציג המשטרה, החוקר רב־סמל מתקדם אילן קובלנץ כי בבקשה להארכת מעצרו של החשוד לא נטען כי השתמש בסם האונס.

המשטרה מנסה כעת להגיע לנשים נוספות שהותקפו על ידיו, ובימים הקרובים צפויה לעמת בינו לבין המתלוננות. 

אחת מהן אמרה אתמול: "יש עוד הרבה נשים שחוששות להיחשף, לכן אנחנו מתכוונות להגיע למשטרה בזמן העימות, בהמונינו, כדי להביע את תמיכתנו במתלוננות ואת התנגדותנו ומחאתנו להתנהגותו של קסטיאל ודומיו".

קסטיאל נעצר שלשום בחשד לאונס בעקבות כמה תלונות שהוגשו למשטרה נגדו בגין אונס ועבירות מין שונות. בד בבד עם התלונות, בעלי מועדונים ועובדים שהיו עדים להתנהלותו של קסטיאל נחקרו במשטרה. 

עד לפני יומיים הגישו שש נשים תלונות במשטרה, אולם לאחר הפרסומים על מעצרו של קסטיאל הוגשו שש תלונות נוספות. חוקרי המשטרה במרחב יפתח ביקשו להאריך את מעצרו ב־12 ימים, אך בית המשפט הסתפק בשמונה. זאת, אף שהשופטת רונית פוזננסקי־כץ קבעה כי מחומרי החקירה עולה חשד סביר, המלמד על מסוכנות גבוהה לציבור.

"כבר ראינו פרשיות אחרות, גדולות או פחות, שנגמרו בלי כלום", מסרה בבית המשפט עו"ד מיטל דנינו המייצגת את קסטיאל, "מרשי ימסור את גרסתו במקום הראוי והנכון, ולא באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות". 

בתוך כך, חברו של קסטיאל נעצר אתמול בחשד לשיבוש הליכי חקירה ולאי מניעת פשע. 

צוות החקירה המיוחד במרחב יפתח חושד כי החבר היה עד למקרים שבהם קסטיאל אסף נשים במצב של שכרות לביתו - ולא עצר אותו מלעשות כן. בתום חקירתו שוחרר החשוד למעצר בית של חמישה ימים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר