אהבה מרחוק. את חיה בישראל, אבל הוא חי באירופה. שניכם מאוהבים ולא רוצים לוותר על הקשר, אבל מדובר בעבודה קשה הדורשת המון משניכם. קרן ואנדי למשל החליטו לאחד כוחות במדינה זרה לשניהם. ליאור ואוהד מקפידים לדבר בכל ערב ומזכירים לעצמם שזה זמני.
איך הם עושים את זה? קבלו את העצות, שיעזרו לכם לעבור את המרחק בשלום ולשמור על הזוגיות שלכם:
זרמו עם זה
כשאתם מכירים מישהו בידיעה שהוא לא הולך להישאר להרבה זמן בארץ, יש שתי אפשרויות: 1. לחתוך לפני שמתחיל 2. לזרום עם זה. במקרה של קרן, זה בדיוק מה שקרה לה, "מלצרנו ביחד במסעדה, אני עבדתי שם כבר די הרבה זמן והוא הגיע לקיץ בלבד, כי הוא היה אז סטודנט לרפואה בהונגריה. הוא הזמין אותי לדייט, יצאנו והיה חיבור טוב. אחרי כמה דייטים גיליתי שהוא חוזר להונגריה, החלטנו שנזרום כי לא באמת ידענו לאן זה יתפתח, שנמשיך ככה עד שיגיע הרגע להיפרד, ואז נחליט מה לעשות. כשהגיע הרגע, כבר היינו מספיק מאוהבים כדי לא לוותר."
לוותר ולפרגן
ליאור ואוהד מכירים עוד בילדותם, בזיכרון יעקב. מכיתה ז' למדו יחד ולאורך השנים כל אחד מהם היה במערכת יחסים נפרדת. אבל מבפנים כנראה הם ידעו, שהם נועדו להיות יחד. אחרי הצבא זה באמת קרה. אבל אחרי שנים של מערכת יחסים יציבה בה עשו כמעט הכל יחד, (טיול גדול, פסיכומטרי ומגורים) אוהד התקבל ללימודים באירופה בזמן שליאור למדה בארץ, "כבני זוג עלינו להניע אחד את השנייה. הוא בהתחלה חשש לטוס ללימודים ודווקא אני דחפתי אותו לזה. היה נורא קשה אבל הייתי צריכה להיות חזקה, למרות שנשרף לי הלב שהוא גר שם ואני כאן. מבחינתי זה הרווח שלי אם הוא מגשים את עצמו. היה לי ברור שהוא צריך ללכת על זה וזה השתלם לי כי הוא הציע לי נישואין."
קרן וויתרה על חייה בארץ, אך הרוויחה חיים חדשים במדינה חדשה עם בן זוגה. "החלטה לעבור לא הייתה פשוטה בכלל. אבל הוא החליט שהוא עוזב את הונגריה כדי לעבור לרומניה, והבנתי שזו הזדמנות לדף חדש בשביל שנינו ביחד. התחלה חדשה ביחד, מסע חדש ביחד."
לבקר כמה שיותר, במילים אחרות למצוא דילים וכמה שיותר זולים
לנוכחות פיזית יש המון משמעות לתחזוק וחיזוק הקשר. בסופו של דבר אנו צמאים למגע אמיתי, לנשיקה אמיתית על השפתיים. לישון ולהתעורר יחד. לכן, עליכם להקדיש כל זמן פנוי (חופשת סמסטר, חופשת חגים, סופ"ש) על מנת לנצל את ההזדמנות הזו. "מצאתי את עצמי טסה לבודפשט אחת לחודש, בעיקר בסופי שבוע. גם עבדתי במסעדה די מצליחה בת״א, אז הכסף היה טוב, ככה שכל סופ״ש שעבדתי מימן לי את הסופ״ש שאחריו שהייתי מבקרת את אנדי."
לבטוח בבן הזוג להאמין בקשר
עם כל הפיתויים שיש, במיוחד ברשת החברתית ועל אחת כמה וכמה כאשר שניכם רחוקים אחד מהשנייה, בשביל שהקשר בניכם יעבוד אין ברירה אלא לסמוך אחד על השנייה. "נכון שבעולם של היום יש המון פיתויים, החשש הזה במיוחד שאנחנו בנפרד תמיד קיים אבל חייבים לשחרר ולהאמין בבן זוג" אומרת ליאור. "הכי חשוב מהכול זה להאמין בקשר שלכם. כי אמון אחד בשנייה זה טוב, אבל לפני זה האמון בקשר זה מה שגורם לכם לקחת את הצ'אנס הזה לנהל את הקשר מרחוק".
לקדש כל שיחה
בעולם של היום לא צריך לחכות לגלויה מעבר לים. פייסטיים, וואטסאפ, טלפונים. לקבוע חוקים כמו אצל קרן "היה לנו חוק, שכל פעם שאנחנו מדברים בשיחת וידיאו אנחנו לא עושים כלום חוץ מלדבר אחד עם השנייה לא פייסבוק, לא לימודים, לא אוכלים רק מקשיבים אחד לשנייה". "לנו יש שיחה קבועה לפני השינה." משתפת ליאור. לכן, כבדו את הזמן שאתם משוחחים בו והשתדלו לקבוע זמן קבוע לשיחה ביניכם. זה כמו דייט שלא מבטלים ברגע האחרון.
לא לריב
כל זוג עובר קשיים, משברים וריבים פשוטים יותר, צריך לדעת איך לריב או להימנע מריבים ככל האפשר. מרחוק זה כמעט על גבול הבלתי אפשרי. "90% מהריבים שקיימים במערכת יחסים רחוקה קורים בגלל המרחק, ולא בגלל שום דבר אחר, כמעט כל ריב מתבסס על למי איכפת יותר ולמי קשה יותר" אז תזכרו שאם אתם כבר בתוך זה, כנראה שלשניכם מספיק איכפת ושלשניכם מאוד קשה, אז תנסו ליהנות מהמעט שיש לכם.
תזכרו שזה זמני
בסופו של יום, אי אפשר לקיים קשר מרחוק לנצח (אלא אם כן אתם רובוטים). מתישהו זה ייגמר. זכרו שאם אתם עוברים בהצלחה את המבחן הזה, מערכת היחסים שלכם תהיה חזקה יותר והאהבה רק תגדל, זה בהחלט שווה את זה. אצל קרן ואנדי זה נגמר במעבר למדינה חדשה לשניהם, רומניה. אצל אור ואוהד, קיים דד ליין עד שיוכלו לחזור לגור יחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו