פארק גון־הייה // צילום: אי.אף.פי

דרום קוריאה: הנשיאה פארק גון־הייה הודחה

אחרי שבועות של מחאה: רוב עצום בפרלמנט הדיח את הנשיאה שהואשמה בשחיתות

השחיתות, המחאה - ועכשיו ההדחה: עשרות אלפי דרום־קוריאנים יצאו אתמול לרחובות לחגוג את הדחתה של נשיאת המדינה פארק גון־הייה. 

זאת לאחר שבועות של משבר פוליטי בעקבות התפוצצות הפרשה, שבמסגרתה הואשמה פארק במתן טובות הנאה לחברתה הטובה.

ההחלטה להדיח את פארק התקבלה במהלך ההפגנה השבועית השביעית ברציפות, שהפכה לאור הנסיבות למסיבה. על פי הערכות, כ־200 אלף השתתפו בהפגנות.

על פי החוק המקומי, פארק הושעתה מתפקידה עד שבית המשפט החוקתי של דרום קוריאה יחליט אם לקבל את ההצבעה הפרלמנטרית להדיחה. בינתיים, ראש הממשלה הואנג קיו האן הפך לנשיא בפועל. הדחתה של פארק בפרלמנט התקבלה ברוב גדול של 234 תומכים לעומת 56 מתנגדים, ורבים מחברי מפלגתה הצביעו בעד הדחתה. על אף ההחלטה, כ־15 אלף מתומכיה של פארק יצאו לרחובות כשהם מניפים דגלים שעליהם הכיתוב "הנשיאה פארק, אל תבכי" ו"בטלו את ההדחה".

בישיבת קבינט לאחר הדחתה אמרה פארק: "אני מתנצלת בכנות בפני בני עמי הקוריאנים כי רשלנות וליקויים הובילו לתסיסה לאומית כה חמורה".

אם בית המשפט החוקתי יאשר את ההדחה בשבועות הקרובים, בחודשיים שלאחר מכן יתקיימו בחירות נשיאותיות. על פי הסקרים העדכניים, למתמודדים מהשמאל סיכוי טוב להיבחר. 

על פי ה"וול־סטריט ג'ורנל", אם אחד מהם יהפוך לנשיא, הוא ייצג גישה סקפטית יותר כלפי ארה"ב, גישה מתונה יותר כלפי צפון קוריאה וגישה ידידותית כלפי סין. זאת בעוד פארק החלה ליישם מדיניות של שיתוף פעולה עם וושינגטון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו