קולאט והעסק שהקימה // צילום: colletty's // קולאט והעסק שהקימה // צילום: colletty's

הפכה להצלחה מסחררת כנגד כל הסיכויים

מרגש: צעירה עם תסמונת דאון התקשתה למצוא עבודה אבל לא ויתרה - ופתחה עסק משגשג

מציאת עבודה ופרנסה איננה דבר פשוט ומובן מאליו לאף אחד, אבל עבור אנשים בעלי צרכים מיוחדים זה יכול להיות משימה מאתגרת ממש. כך גילתה קולאט דוויטו, צעירה בת 26 מהעיר בוסטון בארה"ב הסובלת מתסמונת דאון.

דוויטו התקשתה למצוא מקום עבודה מסודר ולהחזיק בתעסוקה לאורך זמן, ולכן כעבור תקופה ארוכה החליטה לנסות את מזלה בהקמת עסק עצמאי קטן לייצור עוגיות. היא קיוותה כי העסק יוכל לקיים אותה בכבוד, אך לא תיארה לעצמה את ההצלחה האדירה שלה הוא יזכה. 

בעידוד בני משפחה וחברים, קולאט השתמשה בידע שצברה באפייה ביתית ושיכללה את השיטות המוכרות. היא פתחה אתר אינטרנט להזמנות והעסק החל לשגשג.

קולאט והעוגיות
קולאט והעוגיות

אך ה"בום" האמיתי בעסקים החל לאחר קטע קצר שהכינה חברת החדשות של CBS בו כיכב העסק הקטן של קולאט. בתוך שעות הגיעו לא פחות מ-25 אלף הזמנות של צופים נלהבים מכל רחבי ארצות הברית. "לא ישנתי כל הלילה, אני ממש נרגשת המתמיכה הציבורית לעסק שלי ולעוגיות שלי", סיפרה דוויטו לרשת החדשות.

בזכות הכתבה התייצבה רשת מרכולים מקומית והציבה לרשותה של קולאט ציוד תעשייתי מודרני ועסקים רבים נוספים באזור בוסטון ביקשו להציב את מוצריה על מדפיהם.

אחותה הנרגשת של קולאט סיפרה לרשת החדשות האמריקנית כי המאבק של אחותה איננו שלה בלבד אלא של בעלי מוגבלויות רבים שנאבקים למצוא מקום בשוק העבודה. "אם יש מתנה שאפשר לתת לאדם היא ההזדמנות להתפרנס בכבוד. דלתות רבות נסגרו עבורה והעסק אפשר לה לעקוף אותן", סיפרה האחות.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו