אצלנו זה כבר הפך לריטואל די קבוע. שוב הוא לא ישן בלילה, ולכן גם אנחנו. תשושים ומותשים הולכים לרופאה והיא מחייכת ומסבירה: "הילד בסדר גמור.. זה באמת מאוד נפוץ בתקופה הזו. הרי אין לו חום או כאבים, הוא גם משתעל? נו, זה ויראלי.."
אם גם אתם הגעתם הבוקר לגן של הילד, ונדמה היה לכם שאין ילד אחד שאפו חף מנזלת, אתם כנראה לא טועים. בחורף ובתקופות המעבר, כמעט אין תינוקות שאפם לא נוזל. מערכת החיסון של תינוקות, פעוטות וילדים רגישה יותר משלנו המבוגרים, ולכן הם עלולים לסבול מצינון לעיתים גם 10 פעמים בשנה.
הצטננות היא מחלה ויראלית של דרכי הנשימה העליונות, הכוללת לרוב נזלת, ליחה וגודש באף. מצב לא נעים כלל למבוגרים וקשה במיוחד לתינוקות. הנזלת, וחוסר היכולת להתמודד איתה או בעצם לקנח את האף מקשה עליהם לנשום, לשתות לאכול ולישון.
אז למרות שאין ממש תרופה שתוכל לרפא את הנזלת, יש כמה טיפים שבהחלט יקלו על תינוקות מנוזלים. אנחנו בדקנו את כל השיטות והרי הן כאן לפניכם:
1. נגבו את האף בעדינות
לא רק שהקטנטנים מתמודדים עם הנזלת המרגיזה הם מתמודדים גם איתנו, ההורים, שללא שום הכנה מוקדמת קופצים לעבר האף הדולף לאפם ומנסים לנגב את הנזלת כשהיא עוד באזור האף ולפני שמגיעה לפה או למצח או לשיער, השד יודע איך.
הקלו על ילדכם ועשו זאת בעזרת מים פושרים, טישו רך או מגבונים לחים ייעודים, שיקלו מאוד על כל הסיפור וימנעו גירוי, יובש ואדמומיות בעור הפנים הרך והעדין שלהם.
2. הגביהו את המזרון
אף גדוש או סתום מקשה מאוד על הנשימה ולכן גם על השינה. כדאי לנסות ליצור זווית במזרון כך שראשו של התינוק יהיה מוגבה במעט, וכך ישן קצת יותר טוב. מגבת מגולגלת או ספר עבה מתחת למזרון, לגמרי יעשו את העבודה.
3. מי מלח
מי מלח יהיו כנראה הפתרון הראשון ולעיתים היחיד, שיציע לכם רופא הילדים לטיפול בנזלת בתינוקות בני פחות משנתיים. מי המלח, מורכבים מחומרים טבעיים ולכן מומלצים ובטוחים לשימוש. הם מייבשים את הנזלת ומקלים על הנשימה, והמוצר קיים בטיפות או בספריי.
4. אינהלציה
מכשיר האינהלציה, מאפשר שאיפת אדי מי מלח הישר לריאות. המכשיר המוכר בדרך כלל להורים שילדם סובל מאסתמה, יעיל גם בטיפול בנזלת ובליחה. התפעול והשימוש במכשיר די פשוט, לכם רק נותר להתמודד עם תינוק מתוק שסביר להניח לא יאהב את הרעיון של המסכה המוצמדת לפניו. אז מה עושים? טלויזיה, משחק אהוב, שירים, כל מה שיעבוד לכם ויסית את תשומת ליבו מהעניין.
5. מכשיר אדים
מכשיר אדם קרים, מפזר רסיסי מים קטנים לאוויר. המכשיר בעצם מכניס לחות לחדר ובכך מקל על דרכי הנשימה. המכשיר לא יעזור לצינון להעלם אבל בהחלט יועיל בפתיחת האף הקטנטנן והסתום של התינוק.
6. צאו לטייל בחוץ
למרות שחורף ועל אף שכבר די קריר, התלבשו היטב וצאו קצת מהבית. טיולים באויר הצח, יעזרו לייבש את הנזלת. לפני שאתם יוצאים פתחו קצת את החלונות, אווררו את החדרים בבית כדי שיכנס אויר נקי.
7. שמן אקליפטוס
טפטפו כמה טיפות שמן אקליפטוס על חיתול בד, או על הסדין. אם תעדיפו לא לטפטף את השמן ישירות על המצעים, אפשר לטפטף מעט שמן בקערה קטנה עם מים או בתוך מכשיר האדים. ריחו של השמן חזק מאוד ועוזר בפתיחת דרכי הנשימה.
8. בצל
אם יש לכם ילדים בבית, ואם אתם נמנים על איזושהיא קבוצת הורים בפייסבוק, בטוח שמעתם כבר על הטריק הזה של הבצל. קחו חצי בצל, חתכו אותו לשניים והניחו בצלחת בקרבת המיטה של התינוק. הניחו את הצלחת מספיק קרוב כדי שילדכם יוכל לנשום את אדי הבצל אך לא קרוב מידי. אל חשש, נסו את זה בבית - זה באמת פחות מסריח ממה שזה נשמע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו