בקרוב: תל אביב־בת ים?

ועדה של משרד הפנים ממליצה לאחד בין שתי הערים בתוך שנתיים • בעיריית ת"א מתלהבים, ודווקא בבת ים מנסים לצנן: "המלצות מבולבלות, לא נסכים לצעד חד־צדדי"

חוף ירושלים בבת ים  //  צילום: גדעון מרקוביץ // חוף ירושלים בבת ים  //  צילום: גדעון מרקוביץ ,
חוף ירושלים בבת ים // צילום: גדעון מרקוביץ // חוף ירושלים בבת ים // צילום: גדעון מרקוביץ

הוועדה לבחינת מעמדה המוניציפלי של בת ים הגישה אתמול את המלצותיה למנכ"ל משרד הפנים עם המלצה מפתיעה: לאחד את עיריית בת ים עם עיריית תל אביב־יפו עד נובמבר 2018, בכפוף להקמת מינהלת, שתכין את התשתית לאיחוד. 

שר הפנים, אריה דרעי, טרם קיבל את ההמלצות והוא ממתין להתייחסות ראשי הרשויות הנוגעים בדבר. הוועדה, שמונה חמישה חברים, מונתה באוגוסט 2014 על ידי שר הפנים. לתפקיד יו"ר הוועדה מונה ראש עיריית אשקלון לשעבר, בני וקנין.

בעיריית תל אביב תומכים במהלך. מהעירייה נמסר: "טרם התקבלו המלצות הוועדה ולכשתתקבלנה נלמד אותן ונגיב בהתאם. עמדתה של העירייה, כפי שגם הוצגה בפני הוועדה, היא שבמדינת ישראל בכלל ובמטרופולין גוש דן בפרט יש מספר בלתי סביר של רשויות ונכון לאחד רשויות לעיר אחת שתיתן שירות טוב יותר וביעילות רבה יותר לאזרחי המדינה. מסיבה זו עיריית תל אביב־יפו הביעה את נכונותה להתאחד עם בת ים".

חוף הדולפינריום בת"א  //  צילום: קוקו

המשנה לראש העיר ארנון גלעדי אמר: "טוב עשתה הוועדה שמונתה ע"י שר הפנים הקודם גדעון סער והחליטה כי זו העת לאחד בין העיר ת"א־יפו לבת ים. בישראל יש כיום יותר מ־250 רשויות מקומיות. כל בר דעת יודע שזהו מספר מוגזם ולא פרופורציונלי, במיוחד במדינה של 8 מיליון אנשים.

לעומת זאת, בעיריית בת ים מנסים לצנן את ההתלהבות: "130 עמודי הדו"ח מציגים שורת המלצות מבולבלות ולא ישימות שאינן נותנות מענה, לא לטווח הקצר ולא לסוגיות המהותיות לטווח הארוך. דבר אחד ברור - לא נקבל כל מהלך חד־צדדי, לא נסכים לסחבת נוספת ולהצהרות חסרות תוקף. אנו סמוכים ובטוחים ששרי האוצר והפנים יעשו כל שביכולתם כדי להבטיח צדק לתושבי בת ים לאלתר".

בהכנת הידיעה השתתפו יהודה שלזינגר, שלומי דיאז ויורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר