50 סיבות לחייך בדרך לבנק

"חיסכון לכל ילד" יוצא לדרך • החל מינואר המדינה תעביר לחשבונות חיסכון של ילדינו 50 ש' בחודש - שיהפכו לאלפים בגיל 18 • שר האוצר כחלון: "צעד נוסף לצמצום הפערים החברתיים"

הנחת העבודה של האוצר היא שניתן להשיג תשואה שנתית של 3% לטווח הארוך  //  צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // הנחת העבודה של האוצר היא שניתן להשיג תשואה שנתית של 3% לטווח הארוך ,
הנחת העבודה של האוצר היא שניתן להשיג תשואה שנתית של 3% לטווח הארוך // צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // הנחת העבודה של האוצר היא שניתן להשיג תשואה שנתית של 3% לטווח הארוך

בשורה להורים: משרד האוצר והביטוח הלאומי הודיעו אתמול רשמית על השקת תוכנית "חיסכון לכל ילד". התוכנית אושרה רשמית אתמול על ידי ועדת הכספים של הכנסת, והיא צפויה לצאת לדרך בתחילת 2017. 

בימים אלה מקבלים הורי הילדים עד גיל 18 מכתב מהביטוח הלאומי, שיסביר להם כיצד לחסוך כספים שתפקיד המדינה עבור ילדיהם. שר האוצר משה כחלון אמר אתמול: "אני קורא לכל הורה להצטרף ל־60 אלף ההורים שכבר בחרו את מסלול החיסכון ולוודא שילדיהם נמצאים בתוכנית הטובה והמתאימה להם ביותר".

לפי התוכנית, החל מ־1 בינואר 2017 תפקיד המדינה 50 שקלים בכל חודש עבור כל ילד עד גיל 18, נוסף על הקיצבה החודשית המשולמת להורים מדי חודש. את הסכום יהיה אפשר להגדיל ב־50 שקלים נוספים שיקוזזו מכספי הקיצבה החודשית המשולמת עבור כל ילד. 

הסכום שייצבר במהלך שנים אלו ינוהל בתוכנית חיסכון בבנק או בקופת גמל בהתאם לבחירת ההורים. מי שיבחר להגדיל את החיסכון השנתי ב־50 שקלים נוספים לחודש על חשבון הקיצבה, יגדיל את סכום החיסכון בשנה מ־600 ל־1,200 שקלים עבור כל ילד (ראו טבלה). 

ההורים יוכלו לבחור עד 1.6.2017 היכן ינוהלו כספי החיסכון של הילדים, בקופת גמל או בבנק, ובאיזה מסלול יושקעו הכספים, מתוך רשימת קופות הגמל והבנקים שנבחרו. את הבחירה ההורים יוכלו לבצע באתר האינטרנט "חיסכון לכל ילד" www.hly.gov.il או במוקד טלפוני שמספרו 2637*. במקרה שההורים לא יבחרו היכן ינוהלו כספי החיסכון, הכסף ייחסך בהתאם למסלול ברירת מחדל, לילדים עד גיל 15 בקופת גמל, ולילדים מעל גיל 15 בבנק. 

כשימלאו לילד 18 שנים, תפקיד המדינה מענק בסך 500 שקלים לכל ילד. כספי החיסכון שנצברו יעמדו לרשות הילד, והוא יוכל למשוך אותם באישור ההורה. אם כספי החיסכון לא יימשכו עד שימלאו לילד 21 שנה, תפקיד המדינה מענק נוסף בסך 500 שקלים לחיסכון. בתוכנית יופקד גם תשלום רטרואקטיבי עבור החודשים מאי 2015 עד דצמבר 2016, במספר פעימות. 

שר האוצר משה כחלון אמר כי "תוכנית החיסכון מהווה צעד נוסף לצמצום הפערים החברתיים בישראל. אנחנו כמדינה עושים כאן צעד משמעותי, כשאנחנו מוודאים שלכל ילד יהיו לפחות 20 אלף שקלים להתחיל איתם את החיים". 

מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ' שלמה מור יוסף, הוסיף כי "התוכנית היא גורם חשוב בצמצום מימדי העוני והאי־שוויון, ובטיפול בעוני הבין־דורי בפרט".

בהכנת הידיעה השתתפו זאב קליין, חזי שטרנליכט ונועם (דבול) דביר

•   •   •

שאלות ותשובות | חזי שטרנליכט

להשקיע בקופת גמל או בבנק?

מהי תוכנית חיסכון לכל ילד?

הביטוח הלאומי יפתח תוכנית חיסכון לכל ילד עד הגיעו לגיל 18. בתוכנית החיסכון יופקדו 50 שקלים בחודש לכל ילד, נוסף על קיצבת הילדים. הכספים יועברו לחיסכון ייעודי על שם הילד בקופת גמל או בבנק, לפי בחירת ההורים. ההורים יוכלו גם להוסיף לחיסכון של כל ילד 50 שקלים נוספים.

מתי נפתחת תוכנית החיסכון?

תוכנית החיסכון תיפתח על ידי הביטוח הלאומי בינואר 2017. בתוכנית יופקדו תשלומים רטרואקטיבית עבור חודשים מאי 2015 עד דצמבר 2016, בהתאם לזכאות של הילד לקיצבת ילדים בחודשים אלה.

לא קיבלתי הודעה מביטוח לאומי ואני לא יודע היכן מופקדים כספי החיסכון של ילדיי. 

עליך להתקשר למוקד הטלפוני של הביטוח הלאומי 2637*.

מי קובע היכן ינוהל החיסכון?

ההורה יכול לבחור בתקופת הבחירה את הגוף שינהל את החיסכון (קופת גמל או בבנק) ואת מסלול ההשקעה. את רשימת הקופות והבנקים תוכל למצוא באתר "חיסכון לכל ילד", בכתובת hly.gov.il.

מהם היתרונות בהפקדת הכספים בקופת גמל ומהם היתרונות בהפקדתם בבנק?

הפקדה בקופת גמל להשקעה -  תוכלו לבחור להשקיע את כספי החיסכון באחד מ־5 מסלולי השקעה: מסלול לחוסכים המעדיפים סיכון מועט, בינוני ומוגבר. כמו כן, בחלק מהקופות יש מסלולים המתנהלים לפי ההלכה היהודית ולפי השריעה. 

הפקדה בבנק - בבנק קיימים לבחירתך 3 מסלולים: מסלול עם ריבית קבועה לא צמודה, מסלול עם ריבית משתנה ומסלול עם ריבית קבועה צמודה. בכל אחד ממסלולי החיסכון תוכל לבחור בתוכנית ללא תחנות יציאה או בתוכנית עם תחנת יציאה בכל 5 שנים.

האם אני חייב במס בעת משיכת הכספים? 

כן. תחויב במס רווחי הון בשיעור 25% מהרווחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר