הממשלה בחרה את 22 מוסדות פיננסיים ובנקים שיקחו חלק בתוכנית הדגל של שר האוצר משה כחלון, שר הבריאות יעקב ליצמן ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני "חיסכון לכל ילד" שתיכנס לפעולה החל מחודש ינואר 2017.
לפי התוכנית שאושרה בוועדת הכספים, 50 שקלים לחודש מכספי קצבאות ילדים של הביטוח הלאומי בתוספת של 50 שקלים של ההורים יופקדו כול חודש, בסך הכול 100 שקלים לחודש יופקדו בבנקים, בקופות גמל או בקרנות פנסיה לפי בחירת ההורים. מהמכרז שערך האוצר נעדרו בנק איגוד, כלל ביטוח ובית ההשקעות ילין לפידות.
הרשימה כוללת את הבנקים והמוסדות הפיננסיים שקיבלו היתר מהאוצר לנהל את תוכנית "חיסכון לכול ילד": בנק לאומי, בנק אוצר החייל, בנק מזרחי, בנק מסד, הבנק הבינלאומי, בנק מרכנתיל, בנק הפועלים, בנק יהב ובנק דיסקונט. בין גופי הגמל ניתן למנות את בתי ההשקעות: פסגות, אלטשולר שחם, הלמן אלדובי, מיטב דש, אינטרגמל קופות גמל ופנסיה, קל גמל ופנסיה, אינפיניטי, אקסלנס ואנליסט קופות גמל ואת חברות הביטוח: מנורה, הפניקס, הראל ומגדל.
את הכספים שיצטברו בתוכנית "חיסכון לכול ילד" ניתן יהיה למשוך בגיל 18 או בגיל 21. מי שיתמיד עם החיסכון עד גיל 18 יקבל בונוס של 500 שקלים מהממשלה צמודים למדד. מי שיתמיד עם החיסכון עד גיל 21 יקבל מהממשלה "כפל בונוס" 1,000 שקלים צמודים למדד. אדם שיבחר למשוך את הכספים בגיל 18 או בגיל 21 ישלם מס רווחי הון של 25% - ומי שיתמיד ויהפוך את התוכנית לקרן פנסיה יהיה פטור מהמס בהגיעו לפנסיה.
בישראל יש כיום 2.8 מיליון ילדים הזכאים לחסוך בתוכנית "חיסכון לכול ילד". האוצר יקצה כול שנה 1.7 מיליארד שקלים וקרוב ל-40 מיליארדי שקלים ב-21 השנים הבאות.